Bài ôn tập Tiếng Anh 11 - Test

Bài ôn tập Tiếng Anh 11 - Test

A. PRONONCIATION:

I- Phonetics pick out the word whose underlined and bold part is pronounced differently from that of the other words:

1. A. luxury B. example C. exist D. exempt.

2. A. enterprise B. enrich C. enlarge D. enlist.

3. A. natural B. nature C. native D. nation

4. A. rise B. measure C. please D. pause

5. A. pleased B. punched C. packed D. pushed

II- Pick out the word that has the tress differently from that of the other words:

6. A. multicast B. multicolored C. multigrade D. multiple

7. A. because B. devote C. humor D. reveal

8. A. document B. develop C. opponent D. astonish

9. A. gossip B. master C. prevail D. session

10. A. fancy B. portrait C. endless D. require.

 

doc 10 trang Người đăng ngohau89 Ngày đăng 24/08/2019 Lượt xem 98Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Bài ôn tập Tiếng Anh 11 - Test", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
TEST
A. PRONONCIATION:
I- Phonetics pick out the word whose underlined and bold part is pronounced differently from that of the other words:
1. A. luxury	B. example	C. exist	D. exempt.
2. A. enterprise	B. enrich	C. enlarge	D. enlist.
3. A. natural	B. nature	C. native	D. nation
4. A. rise	B. measure	C. please	D. pause
5. A. pleased	B. punched	C. packed	D. pushed
II- Pick out the word that has the tress differently from that of the other words:
6. A. multicast	B. multicolored	C. multigrade	D. multiple
7. A. because	B. devote	C. humor	D. reveal
8. A. document	B. develop	C. opponent	D. astonish
9. A. gossip	B. master	C. prevail	D. session
10. A. fancy	B. portrait	C. endless	D. require.
B. VOCABULARY:
I- Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.
11. The organization ___________ food to the earthquake victims.
	A. supplied	B. distributed	C. deliseered	D. All are correct
12. We could make better use of our _____________
	A. environment	B. sources	C. resources	D. atmosphere.
13. The __________ aim of this course is to improve your spoken English.
	A. primary	B. main	C. major	D. All are correct
14. A recent _____ showed 75% of those questioned were in favour of the plan.
	A. roll	B. show	C. survey	D. number
15. Her parents no longer have any real _________ over her.
	A. influence	B. effect	C. request	D. permission.
16. His only chance of__________ was a heart transplant.
	A. existence	B. life	C. survival	D. living 
17. The river has been polluted with __________ waste from local factories.
	A. nontoxic	B. toxic	C. harmless	D. harmed.
18. The singer was ___________ on the piano by her sister.
	A. served	B. accompanied	C. assisted	D. sounded.
19. She is an __________ reader of science fiction.
	A. avid	B. keen	C. enthusiastic	D. all are correct
20. Scientists _____________ a child psychology of their behaviors.
	A. conducted	B. carried out	C. followed	D. A and B
II. Word form:
21. She is _________ with her new job (OCCUPY)
22. The case is under _________ now (INVESTIGATE)
23. The government wats to ____________ this traing centre (MILITARY).
24. I can’t think of any possible __________ for his absence (EXPLAIN)
25. Graduates are find it more and more difficult to find _________ (EMPLOY)
26. The team has had a ________ start to the lesson (DISAPPOINT).
27. The government is responsible for the __________ of health care (PROVIDE).
28. The plants are ___________ of frost (TOLERATE).
29. Pay is reviewed on a ____________ basic (YEAR)
30. Lance Armstrong is considered the ____________ cyclist in the world (GOOD).
C. GRAMMAR:
Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes each sentences:
31. Beryl, would you mind ___________ this leter on your way to the office?
	A. mail	B. mailing	C. to mail	D. for mailing
32. I have a good job, and I hope __________ myself all through school.
	A. supporting	B. support	C. to support	D. able to support
33. I objected __________ to do all the work myself.
	A. to being asked	B. to asking	C. being asked	D. to be asked
34. Most children can’t wait ___________ their pressents on their birthday.
	A. opening	B to open	C. to opening	D. for open
35. You need _________ harder if you want to get a promotion.
	A. trying	B. try	C. to try	D. be trying
36. Don’t forget __________ all of the doors before you go to bed.
	A. lock	B. locking	C. to lock	D. should lock
37. As well as __________ in an office he used to have a part-time job as a waiter.
	A. to work	B. working	C. he worked	D. he was working
38. Why do you keep __________ me the same question over and over again?
	A. ask	B. to ask	C. with asking	D. asking
39. They insisted _________ to the party.
	A. to go	B. on going	C. going	D. went
40. “Is Marsha still here?” “No. she was the first _____________”.
	A. leaving	B. that she left	C. to leave	D. in leaving
41. What beautiful eyes _______________!
	A. does she have	B. she has	C. has she	D. she doesn’t have
42. __________ the storm, the ship couldn’t reach its destination on time.
	A. In case of	B. In spite of	C. Because of	D. But for.
43. I finished my homework a few days ahead __________ the deadline.
	A. of	B. to	C. by	D. at.
44.Mary was the last applicant _______________
	A. to be interviewed	B. to be interviewing
	C. to interview	D. to have interviewed.
45. Hair color is one of _______ characteristics to be used in identifying people.
	A. the most obviously	B. most obvious
	C. obviously the most	D. the most obvious.
46. Thank you very much. It’s very ___________ you to help me.
	A. good with	B. good of	C. good for	D. good about
47. The strike was _____ owing to a last-minute agreement with the management.
	A. called off	B. broken up	C. set back	D. put down
48. Please invite __________ you like to the reception.
	A. one	B. anyone	C. ones	D. all.
49. It cost them ___________ money to recover the painting.
	A. a large number of	B. many
	C. a great deal of	D. only a few.
50. The motorist must have run ___________ the fox without noticing.
	A. out	B. on 	C. over	D. up.
D. USE OF ENGLISH:
Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:
51. Peter spent many years studying Eastern philosophy in his search for the meaning of
 A B C 
the life.
 D
52. His father doesn’t approve of him to go to the banquet without dressing formally.
 A B C D
53. We usually have English lesson twice a week.
 A B C D
54. Furniture makers we glue to hold joints together and sometimes to reinforce it.
 A B C D
55. My brother prefers to go to concerts at weekends.
 A B C D
56. Gunpowder, in some ways the most effective of all the explosive materials, were
 A B C D
 a mixture of potassium nitrate, charcoal, and sulfur.
57. In the relatively short history of industrial developing in the united States, New York City
 A B C
has played a vital role.
 D
58. Fertilizers are used primarily to enrich soil and increasing field.
 A B C D
59. Eleanor Roosevelt was one of the most acting and influence first ladies.
 A B C D 
60. The equipment in the office was badly in need of to be repaired.
	 A B C D.
E. READING:
I- Choose the word or phrase among A, B, C or D that best first the blank space in the following passage:
	Flling the blanks.
Dear Mary,
	How are things with you? Since I saw you last week, I’ve been very ill. By the time I arrived home after seeing you on Monday, I (61)________ an awful headache. I thought that perhaps my eyes were tired (62)_________ I’d been working so hard, so I took some aspirins and went to bed. However, when I woke up the next morning, the headache was (63)__________ than ever, and my throat was sore. I tried to get up but my arms and legs (64)________ stiff. I saw the doctor and she (65)__________ me I had a temperature. She said I probably had flu. She advised me to take some medicine and (66) ________ in bed. The medicine tasted horrible and it didn’t make (67)___________ feel any better. I felt sick and I didn’t want to eat anything at all although I was very (68)____________ I have almost (69)___________ now, and I’m going to start work again tomorrow. I still have a slight cold and a cough but my chest doesn’t hurt when (70)_________ Can we meet on Saturday? I’m looking forward to seeing you.
II- Choose the item among A, B, C or D that best answers the question about the passage:
Part I: When we were in England last year, I went fishing with my friend, Peter. Early in the mooring we were sitting quietly by the side of a lake when we had on unpleasant surprise we saw a duck coming along with three ducklings paddling cheerfully behind her. As we watched them, there was a sudden swirl in the water. We caught a glimpse of the vicious jaws of a pike - a fish which is rather like a freshwater shark - and one of the ducklings was dragged below the surface.
	This incident made Peter furious. He vowed to catch the pike. On three succosive morning we returned to the vicinity and used different kinds of bait. On the third day Peter was lucky. Using an artificial frog as bait, he managed to hook the monster. There was a desperate fight but Peter was determined to capture the pike and he succeeded. When he had got it ashore and killed it, he weighed the fish and found that it scaled nearly thirty pounds - a record for that district.
71. Why do you think Peter was sifting quietly by the lake?
A. He was waiting for the pike to appear.
B. He was watching the ducks.
C. He wasn’t very talkative.
D. He was fishing.
72. To that dose “surprise” in line 3 probably refer?
	A. To the duck	C. to the action of the pike
	B. to the ducklings	D. To the time of the day. 	
73. Which work in the third sentence of the passage suggests that the ducklings were unaware of the danger below them?
	A. three	B. along	C. paddling	D. cheerfully
74. What were Peter’s feelings about the incident two days later?
	A. He vowed that he would catch the remaining ducklings.
	B. He caught and killed the pike.
	C. He remained determined to catch the pike.
	D. He caught a frog and used it as bait for the pike.
75. How much was the pike worth?
 A. about thirty pounds.
 B. about two hundred dollars.
	C. no information on this point.
	D. it scaled nearly thirty poun
Part II: In order to learn to be one’s true self it is necessary to obtain a wide and extensive knowledge of what has been said and done in the world; critically to enquire into it; nearly to sift it, and earnestly to carry it out. It matters not what you learn, but when you once learn a thing you must never give it up until you have mastered it. It matters not what you enquire into, but when you enquire into a thing, you must never give it up intil you have completely understood it. It matters not what you try to think out, but when you once try to think out thing, you must never give it up until you have got what you want. It matters not what you try to sift out but when you once try to sift out a thing, you must never give it up until you have sifted it out chearly and distinctly. It matters not what you try to carry out, but when you once try to carry out a thin, you must never give it up until you have done it completely and well. If anther man succeeds by one effort, you will use a hundred efforts. If another man succeeds by ten sfforts, you will use a thousand efforts.
76. According to the author, the ultimate purpose of study is to learn to
	A. be one’s true self	B. be a specialist
	C. succeed in a profession	D. become wealthy 
77. First of all, one must.
	A. obtain knowledge	 B. enquire C. analyze	 D. act.
78. A consequence of man’s study should be
	A. fame 	 B. action	 C. inaction	 D. prayer.
79. The end of learning should be
	A. thought	 B. enquiry C. mastery	 D. analysis.
80. To successfully carry out the author’s program, a person would have to be, most of all,
	A. extremely intelligent B. very wealthy C. very persistent	D. A and B.
F. STRUCTURES:
Choose the correct sentence among A, B, C or D which has the same meaning as the giver one.
81. Dave had to take a cut in pay to keep from losing his job.
A. Dave lost his job and had to cut pay. B. Dave had am accident on the job.
C. Dave’s salary was lowered. D. Dave was given a salary increase.
82. He can hardly understand this matter because he’s too young.
A. This matter is too hard for him to understand.
B. He’s young, but he can understand this matter.
C. The matter was difficult but he can understand it.
D. Hardly can he understand this matter because he’s too young.
83. The way he behaves annoys me sometimes.
A. I was annoyed with his way of behaving. B. I’m sometimes annoyed by the way he behaves.
C. His behavior is annoying to me. D. I find behavior very annoying.
84. John said that whatever happened, it was Mary’s fault.
A. John blamed Mary at what had happened.
B. John blamed Mary on what had happened.
C. John blamed Mary of what had happened.
D. John blamed Mary for what had happened.
85. It came as no surprise to me that harry had failed his driving test.
A. I was not surprised to hear that Harry had failed his driving test.
B. I was so surprised that Harry had failed his driving test.
C. Harry had failed his driving test, which surprised me.
D. If Harry had failed his driving test, I would have been surprised.
86. He looked so funny that I couldn’t help laughing.
A. I couldn’t laugh because he looked so funny.
B. I couldn’t help him laugh because he looked so funny.
C. He looked too funny for me to laugh.
D. I laughed because he looked so funny.
87. She had only just put the phone down when her boss rang back.
A. Hardly she had put the phone down when her boss rang back.
B. Hardly she put the phone down when her boss rang back.
C. Hardly did she put the phone down when her boss rang back.
D. Hardly had she put the phone down when her boss rang back.
88. He acts as though nothing matters to him.
A. He acts when there’s no matter for him. B. He acts although nothing matters to him.
C. He seems not to cares about anything. D. Nothing matters to him when he acts.
89. “He lost his job three months”.
A. It’s three months ago since he lost his job. 
 B. It’s three months since he lost his job.
C. They are three month since he lost his job. 
D. It has been three months since he has lost his job.
90. We must read five chapters of the book.
A. There are five chapters of the book. B. All the five chapters in the book must be noted.
C. Five chapters of the book must be read. D. We have to note five chapters of the book.
G. WRITING:Rewrite the sentences as directed without changing the original meaning:
91. Don’t try to escape. It’s no use.
-> It’s no use ______________________________________________
92. It is said that he is 108 years old.
-> He is said _______________________________________________
93. When I arrived in Canberra, I wrote a letter home.
-> On ____________________________________________________
94. She often writes to him and he often writes to her.
-> They __________________________________________________
95. Susan likes staying in hotels but she prefers camping.
-> Susan doesn’t ___________________________________________
96. You may fall if you’ve not careful.
-> Be careful ______________________________________________
97. Whose documents are there?
-> Who ___________________________________________________
98. Sebastian’s career as a television presenter began 5 years ago.
-> Sebastian has ____________________________________________
99. I don’t really want to visit the museum.
-> I’ d rather ______________________________________________
100. Amanda finally manages to get a job.
-> Amanda finally succeeded _________________________________
101. It isn’t possible that Jane was absem from work to day.
-> Jane ___________________________________________________
102. We were late because it rained heavily.
-> But for _________________________________________________
103. We’ll stop now unless you have any further questions.
-> Provided _______________________________________________
104. I don’t really like her, even though I admire her achivements.
-> Much __________________________________________________
105. I dislike it when people criticize me unfairly.
-> I object _________________________________________________
106. I only recognized him when he came into the light.
-> Not until ________________________________________________
107. Mary knew what the answer was after reading the book.
-> By the time _____________________________________________
108. The people who were at the meeting will say nothing to the press.
-> Nobody who ____________________________________________
109. Tear gas was released as soon as the thieves touched the safe.
-> No sooner ______________________________________________
110. Every day, it’s the same old routine in my job.
-> Day in _________________________________________________
ANSWER KEY
1. A 2. A 3. A
4. B 5. A 6. B
7. C 8. A 9. C
10. D 11. B 12. C
13. A 14. C 15. A
16. C 17. B 18. B
19. A 20. D
21. occupied 22. investigation
23. militarize 24. explanation
25. employment 26. disappointing
27. provision 28. tolerant
29. yearly 30. best
31. B 32. C 33. A
34. B 35. C 36. C
37. B 38. D 39. B
40. C 41. B 42.C
43. A 44. A 45. D
46.B 47. A 48. B
49. C 50. C 51. D
52. B 53. B 54. D
55. B 56. D 57. B
58. D 59. C 60. D
61. had 62. as 63. worse
64. felt 65. told 66. stay
67. me 68. hungry 69. recovered
70. breathe 71. D 72. C
73. D 74. C 75. C
76. A 7 7. A 78. B
79. C 80. C 81. C
82. D 83. B 84. D
85. A 86. D 87. D
88. D 89. B 90. C
91. It’s no use trying to escape.
92. He is said to be 108 years ago.
93. On arriving in Canberra, I wrote a letter home.
94. They often write to each other.
95. Susan doesn’t like staying in hotels as much as she does (she enjoys likes) camping.
96. Be careful or otherwise you will (might) (could) have a fall.
97. Who do these documents belong to.
98. Sebastian has been (worked) (been working as) a television presenter for 5 years.
99. I’d rather not visit the museum.
100. Amanda finally succeeded in getting a job. 
101. Jane must have been at wort today.
102. But for the heavy rain, we would have been in time.
103. provided you have no more question, we we’ll stop now.
104. Much as I admire her achievements, I don’t really like her.
105. I object to people criticizing me unfairly my being unfairly criticized.
106. Not until he came into the light did I recognize him.
107. By the time she finished reading the book, Mary knew what the as 
108. Nobody who was at the meeting will say anything to the press.
109. No sooner had the thieves touched the safe than tear gas was released.
110. Day in, day out it’s the same old routine in my job.

Tài liệu đính kèm:

  • docon thi hsg.doc