Bộ Đề thi học kì I môn Tiếng Anh Lớp 11 (Có đáp án) - Năm học 2020-2021

Bộ Đề thi học kì I môn Tiếng Anh Lớp 11 (Có đáp án) - Năm học 2020-2021

Read the passage carefully and choose the best answers to the questions from questions 28 to 32:

Friendship is a term used to denote co-operative and supportive behaviour between two or more humans. This article focuses on the notion specific to interpersonal relationships. In this sense, the term connotes a relationship which involves mutual knowledge, esteem and affection. Friends will welcome each other's company and exhibit loyalty towards each other. Their tastes will usually be similar and may converge and they will share enjoyable activities. They will also engage in mutually helping behaviour, such as exchange of advice and the sharing of hardship. A friend is someone who may often demonstrate reciprocating and reflective behaviours.

Yet, for many, friendship is nothing more than the trust that someone or something will not harm them. Value that is found in friendships is often the result of a friend demonstrating on a consistent basis: the tendency to desire what is best for the other, sympathy and empathy, honesty, perhaps in situations where it may be difficult for others to speak the truth, especially in terms of pointing out the perceived faults of one's counterpart mutual understanding.

In a comparison of personal relationships, friendship is considered to be closer than association, although there is a range of degrees of intimacy in both friendships and associations. The study of friendship is included in sociology, anthropology, philosophy and zoology. Various theories of friendship have been proposed, among which are social psychology, social exchange theory, equity theory, relational dialectics and attachment styles.

 

doc 53 trang Người đăng Thùy-Nguyễn Ngày đăng 30/05/2024 Lượt xem 40Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Bộ Đề thi học kì I môn Tiếng Anh Lớp 11 (Có đáp án) - Năm học 2020-2021", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
ĐỀ THI HỌC KÌ 1 LỚP 11 NĂM HỌC 2020 - 2021
MÔN TIẾNG ANH
ĐỀ 01
Identify the one underlined word or phrase - A, B, C or D - that must be changed for the sentence to be correct. From questions 1 to 3:
Question 1: He didn’t come to class for two days, and anyone knows where he is. 
	 	 A 	 B C 	 D
Question 2: It is extremely important for an engineer know to use a computer.
 	A B C D
Question 3: Many people go to the pagoda to pray of a happy year for themselves and their family. 
 	 	A B C D
Choose the word that has the underlined part pronounced differently from that of the others. From questions 4 to 6:
Question 4: A. visited	B. decided	C. handicapped	D. wanted
Question 5: A. each	B. which	C. changeable	D. characteristic
Question 6: A. husband	B. hour	C. helicopter	D. hospital
Choose one word or phrase – (A, B, C or D) - that best completes the sentences from questions 7 to 22:
Question 7: The president expressed his deep sorrow over the bombing deaths.
A. disappointment	B. anxiety	C. interest	D. sadness
Question 8: Before I started the car, all of the passengers _________________ their seat belts.
A. have buckled	B. had buckled	C. will buckle	D. was buckling
Question 9: How many__________ are there in the competition?
A. participative	B. participants	C. participates	D. participations
Question 10: I am so __________ that I cannot say anything, but keep silent.
A. nervously	B. nerve	C. nervous	D. nervousness
Question 11: ___________ is a holiday in Vietnam celebrated on September 2nd every year.
A. Teachers' Day	B. Mother’s Day	C. Thanksgiving	D. Independence Day
Question 12: There was __________ shortage of food and safe water after the flood.
A. Ø	B. an	C. a	D. the
Question 13: Mr. John thanked me___________ helping him with the homework.
A. to	B. for	C. of	D. on
Question 14: _______________it was a formal dinner party, James wore his blue Jeans.
A. Even though	B. Since	C. Only if	D. Until
Question 15: Population growth rate_______________ in recent years.
A. has fallen	B. had fallen	C. have fallen	D. fell
Question 16: The children were warned ______ in the lake without an adult present.
A. not swim	B. not to swim	C. not swimming	D. to not swim
Question 17: It’s no use_____________ ask him ______________us.
A. asking / helping	B. asking / to help	C. to ask/ helping	D. to ask / to help
Question 18: My handbag was stolen ____________we were playing tennis.
A. before	B. while	C. after	D. during
Question 19: If I had enough money , I ___________ a good dictionary.
A. would buyHotwordStyle=None;	B. would have bought	C. will buyHotwordStyle=None; 	D. will have bought
Question 20: He ____________me that if he were me, he would do that work.
A. told	B. said to me	C. said	D. says
Question 21: Lan: What do you think of the General Knowledge Quiz?	
- Nga:______________________ . It’s an opportunity to test my general knowledge.
A. Yes, that’s right	B. Oh, it’s great	C. It’s not a good idea.	D. Ok, I don’t agree
Question 22: Lan : “I’ve passed my exam.”
Mai : “_______________________”
A. Good luck.	B. That’s a good idea.
C. It’s nice of you to say so.	D. Congratulations!
Read the passage and choose the word (A, B , C or D) which best fits each gap of the passage from questions 23 to 27: 
Lunar New Year, or Tet, is Vietnam’s main ____(23) It is the grandest and most ____(24)___ occasion in the year which falls sometime between 19th January and 20th February on the Western calendar.
On the days of Tet, everyone tries to be nice and ____(25) to each other. People believe that what they do ____(26) the first day of the year will influence their luck during the whole year. Thus, only positive comments should be ____(27)____.
Question 23: A. day	B. excursion	C. holiday	D. vacation
Question 24: A. big	B. important	C. boring	D. importance
Question 25: A. impolite	B. rude	C. polite	D. please
Question 26: A. on	B. at	C. for	D. of
Question 27: A. done	B. taken	C. had	D. made
Read the passage carefully and choose the best answers to the questions from questions 28 to 32:
Friendship is a term used to denote co-operative and supportive behaviour between two or more humans. This article focuses on the notion specific to interpersonal relationships. In this sense, the term connotes a relationship which involves mutual knowledge, esteem and affection. Friends will welcome each other's company and exhibit loyalty towards each other. Their tastes will usually be similar and may converge and they will share enjoyable activities. They will also engage in mutually helping behaviour, such as exchange of advice and the sharing of hardship. A friend is someone who may often demonstrate reciprocating and reflective behaviours.
Yet, for many, friendship is nothing more than the trust that someone or something will not harm them. Value that is found in friendships is often the result of a friend demonstrating on a consistent basis: the tendency to desire what is best for the other, sympathy and empathy, honesty, perhaps in situations where it may be difficult for others to speak the truth, especially in terms of pointing out the perceived faults of one's counterpart mutual understanding.
In a comparison of personal relationships, friendship is considered to be closer than association, although there is a range of degrees of intimacy in both friendships and associations. The study of friendship is included in sociology, anthropology, philosophy and zoology. Various theories of friendship have been proposed, among which are social psychology, social exchange theory, equity theory, relational dialectics and attachment styles.
Question 28: What term is used to denote co-operative and supportive behaviour between people?
A. Anthropology.	B. Psychology.	C. Sociology.	D. Friendship.
Question 29: Which sentence is NOT true according to the 1st paragraph?
A. They often demonstrate reciprocating and reflective behaviours.
B. They will welcome each other's company and express loyalty towards each other.
C. They seldom desire the best for their friends.
D. Friends often engage in mutually helping behaviour.
Question 30: What is closer, friendship or association?
A. Association is considered to be closer than friendship.
B. Association is considered to be as close as friendship.
C. Both friendship and association are close.
D. Friendship is considered to be closer than association.
Question 31: What fields of study are about friendship?
A. The tendency to desire what is best for the other, sympathy, empathy and honesty.
B. Social psychology, social exchange theory, equity theory.
C. Sociology, anthropology, philosophy and zoology.
D. Mutual knowledge, esteem and affection.
Question 32: What kind of things will friends share?
A. Degrees of intimacy.
B. Various theories of friendship.
C. Enjoyable activities.
D. The tendency to desire what is best for the other.
Choose the word (A, B, C or D) that has stress pattern different from that of the other words from questions 33 to 34:
Question 33: A. problem	B. participate	C. orphanage	D. voluntary
Question 34: A. calendar	B. parade	C. occasion	D. longevity
WRITING : Choose the best answer for the following sentences from questions 35 to 40:
Question 35: 'Could you please wait here until your name is called?'
A. She reminded me to wait here until my name was called.
B. She advised me to wait there until my name was called.
C. She asked me to wait there until my name was called.
D. She wanted to know if I could wait there until my name was called.
Question 36: Build a sentence, using the words given:
 Tom /work/ hard /he/ pass/ exam.
A. Will Tom work hard, he will pass the exam.
B. Unless Tom works hard, he will pass the exam.
C. If Tom doesn’t work hard, he will pass the exam.
D. Should Tom work hard, he will pass the exam.
Question 37: If he had tried harder, he ________________ .
A. would not sack	B. will not sack
C. will not be sacked	D. would not have been sacked
Question 38: Rearrange the words given to make a complete sentence:
to return/ John/ to/ next/ it/ day/ promised/ her/ the
A. John promised returning it to her the next day.
B. John promised return it to her to the next day.
C. John promised to return it the next day to her.
D. John promised to return it to her the next day.
Question 39: ___________________ he began to make friends more easily.
A. After entering the new school	B. Upon entering into the new school
C. When he had been entering the new school.	D. Having entered his new school, it was found that
Question 40: I first started to play the guitar when I was sixteen.
A. I have played the guitar when I was sixteen.	B. I have started the guitar when I was sixteen.
C. I have started the guitar since I was sixteen.	D. I have been playing the guitar since I was sixteen.
ĐỀ 02
I/ VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the best answer. 
1. Good friendship should be based on  respect , trust and understanding .
a. loyal	b. attractive	c. suspicious 	d. mutual 
2. We must cooperate closely in order to finish the project on time .
a. help 	b. work together	c. agree	d. assist 
3. The birthday marks the  in the life of a person , when he / she first came into being .
a. labels	b. milestones	c. starting points	d. symptoms 
4. The man expected  a job in that company .
a. to offer 	b. offering	c. to be offered	d. being offering 
5. all his homework , Tom was allowed to go out with his friends .
a. To do	b. Had done	c. Doing	d. Having done 
6. We can’t grow enough food to ..the increasing population .
a. support	b. supporter 	c. supportable	d. supportive 
7. Mary should have apologized .being late this morning , but she didn’t .
a. on	b. for	c. of 	d. about 
8. Western people are not used with chopsticks .
a. eat	b. to eat	c. to eating	d. for eating 
9. is the act of limiting the children born .
a. Population b. Birth rate c. Birth control d. Under-population 
10. The policeman him open his briefcase .
a. made	b. asked 	c. forced	d. told 
11. Thanks to the . among producers , customers can buy goods with low prices .
a. compete 	b. competitor	c. completion 	d. competition 
12. - “I hear you have passed your exams . Congratulations !” ~ “ ”.
a. Thank you! b. Congratulations!	c. Not at all d. It’s my pleasure.
13. He wouldn’t have failed if he .his father’s advice .
a. takes	b. took 	c. had taken 	d. would take
14. printing by Chinese ?
a. Did / invented	b. Was / invented 	
c. Was / inventing	d. Were / invented 
15. The volunteers help disadvantaged children to .their difficulties .
a. struggle	b. fight 	c. forget	d. overcome 
II / ERROR IDENTIFICATION : Pick out the underlined part that needs correcting .
16. Overpopulation is a short way to lead to poor , illiteracy and social evils .
	(A) (B) (C) (D)
 17. The film was so bored that many people walked out of the cinema just after 15 minutes watching it .
	(A) (B) (C) (D)
 18. To save energy , all the ligh ... ws that the host is excited about receiving the gift and wants to show his/her appreciation to you immediately. Even if the host doesn't like it, he/she will tell a “white lie” and say how much they like the gift to (30)_________ the guest from feeling bad. If your host asks you to arrive at a particular time, you should not arrive (31)_________ on time or earlier than the (32)_________ time, because this is considered to be potentially inconvenient and therefore rude, as the host may not be ready.
Câu 28: 	A. bundle	B. hand	C. bunch	D. handful
Câu 29: 	A. valuable	B. unpacked	C. wrapped	D. unwanted
Câu 30: 	A. protest	B. make	C. protect	D. prevent
Câu 31: 	A. gradually	B. recently	C. perfectly	D. exactly
Câu 32: 	A. permitted	B. waited	C. expected	D. wasted
Choose one option A, B, C or D corresponding to the sentence which has the same meaning as the original one from 33 to 35
Câu 33: “Could you please wait here until your name is called?” she said.
A. She wanted to know if I could wait there until my name was called.
B. She asked me to wait there until my name was called.
C. She advised me to wait there until my name was called.
D. She reminded me to wait here until my name was called.
Câu 34: “I wish I'd asked for his name and address,” Lan said.
A. Lan regretted not to ask for his name and address.
B. Lan regretted not asking for his name and address.
C. Lan regretted to ask for his name and address.
D. Lan regretted not having asking for his name and address.
Câu 35: “If we had a map, we could find the street,” Mai said
A. Mai said that if we had a map, we could find the street.
B. Mai said that if they had a map, they could find the street.
C. Mai said that if they had had a map, they could have found the street.
D. Mai said that if they had had a map, they could find the street.
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others from 36 to 38
Câu 36: 	A. stays	B. steals	C. tells	D. talks
Câu 37: 	A. competition	B. competitor	C. contest	D. question
Câu 38: 	A. children	B. exchange	C. machine	D. peach
Choose the word whose main stress is placed differently from the others from 39 to 40
Câu 39: 	A. memorable	B. excited	C. interested	D. confident
Câu 40: 	A. appreciate	B. situation	C. experience	D. embarrassing
Key: 
1.B 2.D 3.D 4.B 5.C 6.A 7.D 8.A 9.C 10.D
11.D 12.A 13.C 14.D 15.A 16.C 17.D 18.B 19.A 20.C
21.A 22.A 23.B 24.A 25.B 26.A 27.C 28.C 29.C 30.D
31.D,32.C 33.B 34.B 35.B 36.D 37.A 38.C 39.B 40.B
ĐỀ 11
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others :(1m)
1. A. donation	B. activity	C. celebration	D. population
2. A. write	B. west	C. whale	D. watch	
3. A. change B. children C. machine D. church
4. A. books	B. pens	C. cheeks	D. chips
II. Choose the correct answer :( 3ms)
5. A person who has been chosen to speak or vote for someone else on behalf of a group is a(n)____________
A. contestant	 B. competitor 	 C. examinee 	 D. representative 
6. A person or thing that is loved and admired very much is the ______________
A. ideal	 B. idea 	 C. idol 	 D. fan
7. _________ is work that involves studying something and trying to discover facts about it
A. Resource B. Research C. Organisation D. Figure
8. A number of safe and inexpensive birth-control _______ are provided to reduce the overpopulation in many countries
A. types	 B. methods	 C. ways	 D. sorts.
9. Not _____________well, she decided to go home to take a rest.
A. feeling	 B. to feel	 C. having felt	 D. to have felt
10. _____________ from the horseback, he was taken to hospital and had an operation.
A. When falling	 B. As he was falling	
C. After having fallen	 D. To fall
11. There are twenty ______________in the talent contest this year.
A. competitors B. competitions	 C. competitive	 D. competitively
12. Before Tet, people ______________the streets with coloured lights and red banners.
A. spread over B. decorate	 C. pray	 D. parade
13. The phone ________________suddenly while Mary was washing.
A. rang	 B. was ringing	 C. had rung	 D. is ringing
14. Lan expected _______________to the university, but she wasn’t.
A. to admit B. to be admitted C. admitting D. being admitted 
15. That girl denied_______________the money from her father’s purse.
A. stolen	 B. to steal	 C. to have stolen	 D. having stolen
16. I do not think he will allow you _____________his car tomorrow.
A. use	 B. using	 C. will use	 D. to use
III.Choose the underlined word or phrase (A, B, C, or D) that needs correcting.
17. You must keep practise on the computer until you understand how to use all the 
 A B C 
programmes.
 D 
18. He said if the weather was bad tomorrow, the match would be postponed.
 A	 B	 C	 D
IV. Choose the sentence which is closest in meaning to the sentence above:(2.5ms) 
19. “It was your fault. You broke my windows,” said the woman to him.
A. The woman insisted him on breaking her windows .
B. The woman advised him to break her windows .
C. The woman told him to break her windows .
D. The woman blamed him for having broken her windows .
20. 'Why not participate in the English Speaking Contest?'He said
A. He asked me to take part in the English Speaking Contest.
B. He suggested taking part in the English Speaking Contest.
C. He offered us to take part in the English Speaking Contest.
D. He told me not to participate in the English Speaking Contest.
21. Because she was asleep, she turned off the lights and went to bed.
A. Asleep, she turned off the lights and went to bed.
B. Being asleep, she turned off the lights and went to bed.
C. She be asleep, she turned off the lights and went to bed.
D. Having been asleep, she turned off the lights and went to bed.
22. “If I get more information, I will tell you”, Nam said to me.
A. Nam said if I got more information, he will tell you.
B. Nam said if he got more information, he would tell me.
C. Nam said if he got more information, he will tell you.
D. Nam said if he gets more information, he will tell me.
23. Someone repaired his car last week.
A. He wanted to repair his car last week 	 
B. He asked for a repairman last week 
C. There was something wrong with his car last week 
D. He had his car repaired last week.
24. He knocked on the door during my dinner time.
A. I had dinner when he knocked on the door.	
B. When I had had dinner, he knocked on the door.
C. I was having dinner when he was knocking on the door.
D. I was having dinner when he knocked on the door.
25. The boss said to me," I’m very angry with you. Go away."
A. The boss said that he is very angry with me and go away.
B. The boss said that he was very angry with him and went away. 
C. The boss said that I was very angry and he went away. 
D. The boss said that he was very angry with me and told me to go away. 
26. After I had written my composition, I handed it to my teacher.
A. Writing the composition, I handed it to my teacher.
B. Handing the composition, I had written my composition
C. Handed the composition to my teacher, I wrote it.
D. Having written my composition, I handed it to my teacher.
V. Fill in each gap with the correct word:( 1.5 ms)
Vietnamese Tet is the most important festival of the Vietnamese people. Tet is the abbreviation of Tet Nguyen Dan which means the first (27) __________of the first day of the new period. Tet marks the beginning of a new year on the lunar calendar, and the beginning of Spring. 
Tet is a huge celebration lasting three days. Families save money, store food, and plan far in advance for Tet. People buy new clothes, paint and clean their homes, cook three days worth of food, and pay off all (28) __________. 
The marketplace is very busy the week before Tet, as people buy food, firecrackers, flowers, and other items before the holiday. Food is plentiful, homes are (29) __________, parks are full of crowds of people dressed in their best new clothes, and for three days the people have a celebration. 
Tet is a time for visits from family and friends. The first visitor to a home is very (30) ________. If the first visitor is rich, or happy then the family will have (31) __________ fortune that year. The first day of Tet is reserved for visiting family and relatives. The second day is set aside for special guests and close friends to visit, and the third day is for (32) __________ and business associates . 
27. A. morning 	 B. afternoon	 C. evening	 D. eve
28. A. income 	 B. outcome C. enemy 	 D. debts 
29. A. sold	 B. decorated 	 C. rented D. rebuilt
30. A. taboo	 B. funny	 C. important	 D. terrible
31. A. bad	 B. good	 C. new	 D. old
32. A. teachers 	 B. tourists	 C. foreigners 	D. teenagers 
V. Read the passage and choose the best answer among A, B, C, D : ( 2ms) 
The population of the world has increased more in the modern times than in all other ages of history combined. World population totaled about 500 million in 1650. It doubled in the period from 1650-1850. Today the population is about seven billion. Estimates based on research by the United Nations indicate that it will increase to over 10 billion by the turn of the century.
With recent advances in science and technology, including improved agricultural methods and great strides in medicine, some of the limiting factors in population growth have been lessened, with obvious results. International organizations have put forward several recommendations to alleviate the problem of overpopulation, including an increase in food production, general economic development in target areas, and a decrease in birth rates. Most experts agree that it will be necessary to combine all three recommendations in an effort to effect a lasting solution.
33. The best title for the ideas in the passage is __________________
A. Ways to end overpopulation. 
B. The United Nation’s Estimate.
C. Limiting Factors in Population Growth. 
D. A Brief History of Population and Overpopulation
34. Which sentences bellow is NOT true according to the passage?
A. The population of the world has increased more in the modern times
B. The population decreased dramatically in the period from 1650-1850
C. A decrease in birth rates is one of the three recommendations in an effort to effect a lasting solution
D. Great strides in medicine have helped to reduce the death-rate.
35. What have helped to lessen the limiting factors in population growth?
A. improved technology. B. weak cultural methods.
C. drawbacks of science. D. lack of medicine.
36. What do most experts recommend in order to solve problems of overpopulation?
A. Famine and epidemic.
B. Medical advances and improved agricultural methods.
C. Economic development and a decrease in the birth rate.
D. Conservation of available resources.
Key: 
1.B 2A. 3C. 4B 5.D. 6.C 7. B 8. B 9. A 10.C 
11.A 12. B 13.A 14.B 15.D 16.D 17.A 18.B 19.D 20. B 21.B 22.B 23.D 24.D 25.D 26. D 27.A 28.D 29.B 30.C 31.B 32.A 33.D 34.B 35.A 36.C

Tài liệu đính kèm:

  • docbo_de_thi_hoc_ki_i_mon_tieng_anh_lop_11_co_dap_an_nam_hoc_20.doc