Bài ôn tập Tiếng Anh 11 - Unit 10: Nature in danger

Bài ôn tập Tiếng Anh 11 - Unit 10: Nature in danger

A. PHONETICS

I. Pick out the word whose underlined and bold part is pronounced differently from that of the other words.

1. A. pub B. club C. climb D. sob

2. A. cost B. bored C. course D. north

3. A. practice B. device C. service D. office

4. A. thirteen B. thanks C. think D. father

5. A. coward B. flower C. shower D. knowledge

II. Pick out the word that has the stress different from that of the other words.

6. A, dental B. device C. drunkard D. endless

7. A. relate B. edit C. region D. final

8. A. package B. customer C. supervisor D. accountant

9. A. idiomatic B. mathematics C. characteristic D. possibility

10. A. encounter B. museum C. dependent D. understand

B. VOCABULARY AND STRUCTURE

I. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.

11. It is really an area of. beauty.

 A. landscape B. scenic C. scenery D. B and C

12. His only chance of.was a heart transplant.

 A. existence B. life C. survival D. living

13. What exactly is the influence of television.children?

 A. on B. in C. at D. with

 

doc 5 trang Người đăng ngohau89 Lượt xem 6090Lượt tải 1 Download
Bạn đang xem tài liệu "Bài ôn tập Tiếng Anh 11 - Unit 10: Nature in danger", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
UNIT 10: NATURE IN DANGER
PRACTICE TEST 1
A. PHONETICS
I. Pick out the word whose underlined and bold part is pronounced differently from that of the other words.
1. A. pub 	B. club 	C. climb 	D. sob
2. A. cost 	B. bored 	C. course 	D. north
3. A. practice 	B. device 	C. service 	D. office
4. A. thirteen 	B. thanks 	C. think 	D. father
5. A. coward 	B. flower 	C. shower 	D. knowledge
II. Pick out the word that has the stress different from that of the other words.
6. A, dental 	B. device 	C. drunkard 	D. endless
7. A. relate 	B. edit 	C. region 	D. final
8. A. package 	B. customer 	C. supervisor 	D. accountant
9. A. idiomatic 	B. mathematics 	C. characteristic 	D. possibility
10. A. encounter 	B. museum 	C. dependent 	D. understand
B. VOCABULARY AND STRUCTURE
I. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.
11. It is really an area of....... beauty.
 A. landscape 	B. scenic 	C. scenery 	D. B and C
12. His only chance of..........was a heart transplant.
 A. existence 	B. life 	C. survival 	D. living
13. What exactly is the influence of television........children?
 A. on 	B. in 	C. at 	D. with
14. A fund will be set up for the.......species.
 A. dangerous 	B. endangered 	C. endangering 	D. popular
15. They resent foreign....... in the internal affairs of their country.
 A. intervention 	B. affairs 	C. involvement 	D. interference
16. The river has been polluted with.......waste from local factories.
 A. nontoxic 	B. toxic 	C. harmless 	D. harmed
17. It is time that governments.........levels of environmental pollution.
 A. reduced 	B. decreased 	C. dropped 	D. A and B
18. If traffic moves at low speeds, the number of accidents is........
 A. cut down 	B. pulled back 	C. turned off 	D. put.away
19. I'll have to.........to you, otherwise he will hear.
 A. whisper 	B. say 	C. whistle 	D. shout
20. "Those students study a lot." ~ "Yes,........students are very serious."
 A. almost 	B. most 	C. most of 	D. almost of
21. The boy to........I lent my money is poor.
 A. that 	B. who 	C. whom 	D. B and C
22. The knife.......we cut bread is very sharp.
 A. with that 	B. which 	C. with which 	D. that
23. Cathy is trustworthy. She's a person upon........you can always depend.
 A. who 	B. whom 	C. that 	D. Ø
24. The man........I introduced you to last night may be the next president of the university.
 A. whom 	B. that 	C. Ø 	D. All are correct
25. Your career should focus on a field.........you are genuinely interested.
 A. on which 	B. in which 	C. which 	D. that
II. Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.
26. Liquids take the shape of any container which in they are placed.
 A B C D
27. The leader emphasized the need for justice and equality between his people.
 A B C D
28. Many of the population in the rural areas consists of manual labourers.
 A B C D
29. Several people have apparent tried to change the man's mind, but he refused to listen.
 A B C D
30. Keith is one the most intelligent boys of the science class.
 A B C D
III. Choose the correct sentence among A, B, C or D which has the same meaning as the given one.
31. I do apologize for my forgetting your birthday.
 A. I did not forget your birthday.
 B. I am really sorry I forgot your birthday.
 C. I am not sorry at all because I remember your birthday.
 D. I never apologize for my forgetting birthdays.
32. I regret lending him money.
 A. I did not lend him money.
 B. I lent him money and I regret now.
 C. I wish I had lent him money.
 D. He did not borrow money from me.
33. What a good idea!
 A. What is the idea?
 B. That is a very good idea.
 C. The idea is what I said.
 D. Is the idea a good one?
34. With the help of new computer programmes, we can solve many problems quickly and accurately.
 A. The new computer programmes are quick and accurate.
 B. We can solve problems quickly and accurately without computers.
 C. New computer programmes have enabled us to solve many problems quickly and accurately.
 D. New computer programmes are not able to solve many problems quickly and accurately.
35. No matter how hard Fred tried to start the car, he didn't succeed.
 A. Fred tried very hard to start the car, and succeeded.
 B. It's hard for Fred to start the car because he never succeeded.
 C. Fred tried hard to start the car, and with success.
 D. However hard Fred tried, he couldn't start the car.
C. READING
I. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage:
 The Southwestern States of the United States suffered one of the worst droughts in their history from 1931 to 1938. The drought (36)........the entire country. Few food crops could be grown. Food became (37)........, and prices went up (38).......the nation. Hundreds of families in the Dust Bowl region had to be moved to farms in other areas with the help of the federal government. In 1944, drought brought great damage to (39)......... all Latin America. The drought moved to Australia and then to Europe, (40).......it continued throughout the summer of 1945. From 1950 to 1954 in the United States, the South and Southwest suffered a (41).......... drought. Hundreds of cattle ranches had to ship their cattle to other regions because (42).........lands had no grass. The federal government again (43)........an emergency drought-relief program. It offered farmers (44)........credit and seed grains (45).........low prices.
36. A. pushed 	B. incurred 	C. occurred 	D. affected
37. A. scarce 	B. mystifies 	C. hidden 	D. uncommon
38. A. over 	B. throughout 	C. all 	D. across
39. A. near 	B. totally 	C. almost 	D. factually
40. A. which 	B. that 	C. where 	D. when
41. A. heavy 	B. sharp 	C. strict 	D. severe
42. A. pasture 	B. culture 	C. moisture 	D. manure
43. A. carried 	B. conducted 	C. convened 	D. conformed
44. A. emergency 	B. crisis 	C. tension 	D. disaster
45. A. to 	B. in 	C. over 	D. at
II. Choose the item among A, B, C or D that best answers the question about the passage: 
 The warming of the Pacific Ocean creates weather patterns that affect the world. When the waters warm, the amount of rainfall in Indonesia and the surrounding regions decreases. Australia could even experience a drought. On the other hand, Chile, which borders the Pacific Ocean, is preparing for severe rainstorms. In Pakistan and northwestern India, the weather pattern makes the monsoon season weaker and makes the area much drier.
 This phenomenon is called El Nino and is used by weather forecasters to make long range weather predictions. Forecasters know that El Nino will bring unusually heavy rains to southwestern part of the United States and make the central part of the country drier.
 El Nino itself used to be predictable. It would occur every two or seven years. But now, the weather pattern is becoming more constant. Scientists are unsure of the reason of this change.
46. What would characterize the effects of El Nino?
 A. They're widespread. 	B. They're beginning. 	C. They're short-lived. 	D. They're decreasing.
47. What phenomenon defines El Nino?
 A. The rainstorms in Australia. 	B. The drought in Chile.
 C. The warming of the Pacific Ocean. 	D. The dryness of southwestern US.
48. Which region will be abnormally wet?
 A. Pakistan. 	B. Australia. 	C. Southwestern US. 	D. Central US.
49. The word "predictable" in paragraph 3 means............
 A. that can be known in advance 	B. that can be serious C. rare D. special
50. Which is not an effect of El Nino?
 A. Droughts. 	B. Heavy rainfalls. 	C. Weak monsoons. 	D. Global warming.
The End
PRACTICE TEST 2
A. PHONETICS
I. Pick out the word whose underlined and bold part is pronounced differently from that of the other words.
1. A. while 	B. which 	C. who 	D. white 
2. A. come 	B. roll 	C. comb 	D. grow 
3. A. hour 	B. honest 	C. heir 	D. hospital 
4. A. umbrella 	B. union 	C. usage 	D. university 
5. A. noble 	B. notice 	C. notebook 	D. novel
II. Pick out the word that has the stress differently from that of the other words.
6. A. precious 	B. suspicious 	C. famous 	D. humorous 
7. A. reserve 	B. remind 	C. result 	D. realize 
8. A. accuse 	B. admire 	C. enter 	D. deny 
9. A. retail 	B. pursue 	C. direct 	D. consult
10. A. equipment 	B. terminal 	C. important 	D. possession
B. VOCABULARY AND STRUCTURE
I. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.
11. He was held in..........for three years.
 A. seize 	B. captivity 	C. arrest 	D. closure
12. The illness frequently..........with other chronic diseases.
 A. combines 	B. exists 	C. coexists 	D. All are correct.
13. The factory was fined for..........chemicals into the river.
 A. dumping 	B. dropping 	C. discharging 	D. All are correct.
14. The tribe was threatened with.........
 A. extinction 	B. extinct 	C. extincted 	D. All are correct.
15. Flowers are often..........by bees as they gather nectar.
 A. developed 	B. grow 	C. fertilized 	D. fertilizing
16. The high cost of equipment..........many people from taking up this sport.
 A. bans 	B. prohibits 	C. stops 	D. All are correct.
17. His fatal made him to pursue the struggle for.........
 A. survival 	B. life 	C. liveliness 	D. hope
18. Do you agree with a.........against selling alcohol to people under the age of 18?
 A. ban 	B. prohibition 	C. stop 	D. A and B
19. In this........ we are very fortunate.
 A. respect 	B. field 	C. matter 	D. All are correct.
20. The students were able to go behind the ......... to see how programmes are made.
 A. camera 	B. landscape 	C. scenes 	D. view
21. Sunday is the day.........which we usually go fishing.
 A. during 	B. at 	C. in 	D. on
22. The speech.........we listened last night was informative.
 A. to which 	B. which to 	C. to that 	D. that
23. One of the people.........I admire most in the history of the world is Gandhi.
 A. that 	B. which 	C. whose 	D. of them
24. I received two job offers,..........I accepted.
 A. neither of which 	B. neither of them 	C. neither of that 	D. none of which
25. I have two brothers,.........are professional athletes.
 A. two of which 	B. two of whom 	C. both of whom 	D. two of them
II. Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.
26. Nora hardly never misses an opportunity to play in the tennis tournament.
 A B C D
27. Air pollution together with littering are causing many problems in our large industrial cities today.
 A B C D
28. Because of the severe snow storm and the road blocks, the air fcrce dropped food and medical supplies close the city. A B C D
29. Ann's bilingual ability and previous experience were the qualities that which helped her get the job over all the other candidates. A B C D
30. John giving up smoking has caused him to gain weight and become irritable with his acquaintance.
 A B C D
III. Choose the correct sentence among A, B, C or D which has the same meaning as the given one.
31. He survived the operation thanks to skilful surgery.
 A. He survived because he was a skilful surgeon. 	
 B. There was no skilful surgery, so he died.
 C. Without skilful surgery, he wouldn't have survived the operation.
 D. In spite of the surgery, he didn't survive.
32. Nancy isn't used to walking so far.
 A. Nancy used to walk farther. 	B. Nancy doesn't like to walk so far.
 C. Nancy needed help to walk so far. 	D. Nancy isn't accustomed to walking very far.
33. It doesn't matter to them which film they go to.
 A. No matter what films are shown, they never go. 	B. They have a good taste for films
 C. Which film they go to matters more than the cost. 	D. They don't mind which film they go to.
34. It's a waste of time to try and explain anything to Tony.
 A. Tony should be given explanations. 	B. It's not worth the time trying to explain anything to Tony.
 C. To save time, explain it to Tony. 	D. It's well worth trying to explain things to Tony.
35. It's been fourteen years since I last saw my brother.
 A. I didn't see my brother fourteen years ago. 	B. I see my brother once every fourteen years.
 C. I haven't seen my brother for fourteen years.	D. My brother is fourteen years old.
C. READING
I. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage:
 El Nino is weather phenomenon of the Pacific Ocean which is (36)..........by an abnormal (37)..........of water on the surface of the ocean. It has the (38)..........to influence global weather patterns as it brings drought to some continents and (39).......... rain to others. It was first (40).......... by fishermen coming from Spanish ports in the Pacific in the 17th century. It got its name (Spanish for 'boy child') because it usually takes (41).......... near Christmas time. It can cause catastrophic (42).......... The 1982 El Nino (43).......... in 1,500 deaths, but it can be a lot worse than that. Sea animals,(44)..........fish and birds, also die in large numbers. It is (45)..........that sailors in the Pacific can smell the dead sea-life during El Nino.
36. A. happened 	B. caused 	C. origin 	D. done
37. A. increase 	B. extra 	C. heater 	D. warming
38. A. proficiency 	B. power 	C. practice 	D. performance
39. A. wet 	B. shower 	C. plenty 	D. heavy
40. A. saw 	B. noticed 	C. caught 	D. time
41. A. away 	B. care 	C. part 	D. place
42. A. damage 	B. difficulty 	C. hurt 	D. problem
43. A. resulted 	B. led 	C. caused 	D. gave
44. A. containing 	B. holding 	C. including 	D. involving
45. A. said 	B. felt 	C. told 	D. mistaken
II. Choose the item among A, B, C or D that best answers the question about the passage:
Today, going to the beach is not as simple as it used to be. Our shorelines are becoming an environmentalist's nightmare - and a threat to swimmers, too. How can you decide if a beach is clean? One place to look for help is the local health department of a coastal community. It often monitors chemical and bacterial levels in water which are usually undetectable to the naked eye. Also, consider the amount and type of beach debris. Although there is no evidence linking debris with water pollution that could harm humans, thousands of marine animals die every year after eating or becoming tangled in plastic six-pack containers, fishnet, and other synthetic matter. Plastics on the beach mean you may find dead marine life in the water.
46. What is the topic of this passage?
 A. Beaches. 	B. Water pollution.
 C. Dead marine life. 	D. Deciding if a beach is clean.
47. What is the main idea of this passage?
 A. Beach debris is harmful to marine life. 	B. There are two ways to decide if a beach is clean.
 C. The country's shores are in environmental danger. D. The local health department monitors a community's beaches.
48. Which of the following would be the best title for the passage?
 A. A Day at the Beach	 	B. Cleaning Our Beaches
 C. Beach debris: A Swimmer's Hazard 	D. Caution! Dangers at the Beach 
49. The main purpose of this passage is to............
 A. publicize the condition of beaches today. 
 B. present suggestions for determining the condition of the beach.
 C. give an account of the danger of beach debris to marine animals.
 D. suggest methods of detecting bacterial levels in the water.
50. The audience for this passage would most likely be..........
 A. microbioiogists	B. environmentalists
 C. health department officials	D. potential beach-goers
The End
KEY
UNIT 10
PRACTICE TEST 1
1. C 11. D 21. C 31. B 41 D
2. A 12. C 22. C 32. B 42. A
3. R 13. A 23. B 33. B 43. B
4. D 14. B 24. D 34. C 44. A
5. D 15. D 25. B 35. D 45. D
6. B 16. B 26. B 36. D 46. A
7. A 17. D 27. D 37. A 47. C
8. D 18. A 28. A 38. B 48. C
9. B 19. A 29.B 39. C 49. A
10. D 20. B 30. B 40. C 50. D
PRACTICE TEST 2
1. C 11. B 21. D 31. C 41. D
2. A 12. C 22. A 32. D 42. A
 3. D 13. D. 23. A 33. D 43. A
4. A 14. A 24. A 34. B 44. C
5. D 15. C 25. C 35. C 45. A
6. B 16. D 26. A 36. B 46. D
7. D 17. A 27. B 37. D 47. B
8. C 18. B 28. D 38. B 48. D
9. A 19. A 29. B 39. D 49. B
10. B 20. C 30. A 40. B 50. D

Tài liệu đính kèm:

  • docOn Tap 11 CBUnit 10 2 Tests.doc