Thiết kế bài dạy môn Tiếng Anh 11 - Period: 1 đến period: 53

Thiết kế bài dạy môn Tiếng Anh 11 - Period: 1 đến period: 53

ORIENTATION: GOALS AND PURPOSES

 Objectives: By the end of the lesson:

- Students know how to learn English 11, how the book is organized.

- Students know how to do English tests.

 Teaching aids: Student’s book, student’s workbook, dictionary, Guideline for teaching English.

 Method: Communicative approach.

 Procedure:

 

doc 115 trang Người đăng ngohau89 Ngày đăng 28/08/2019 Lượt xem 600Lượt tải 1 Download
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Thiết kế bài dạy môn Tiếng Anh 11 - Period: 1 đến period: 53", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
WEEK 1st 
Preparation date: 16/08/2014
Teaching date: 19/08/2014
Period: 1st
ORIENTATION: GOALS AND PURPOSES
Objectives: By the end of the lesson:
- Students know how to learn English 11, how the book is organized.
- Students know how to do English tests.
Teaching aids: Student’s book, student’s workbook, dictionary, Guideline for teaching English.. 
Method: Communicative approach.
Procedure:
Teacher’s activities
Students’ activities
I. Stabilization:
- Greeting the class
- Checking the students’ attendance 
II. Check up:
- Ask Ss to answer some questions about their summer holidays.
III. Warm up: 
- Introduce to students about the teacher.
- Ask students about their names and English knowledge etc.
IV. Guiding: 
1. Guiding student’s book and workbook:
* Introduce to students how to use their book and workbook.
2. Guiding English tests in grade 11:
* Introduce to students about tests.
- Check frequency knowledge for the previous lesson. (Oral tests)
- Fifteen minutes test (3 times).
- One period test (2 times).
- Semester test (Once for each semester).
* The tests in grade 11 include: 
Reading: 25%, Listening: 25%
Writing: 25%, Language focus: 25%
How to do tests: Learn new words frequently, do exercises in workbook
3. Guiding other books and tape, disc, etc.
V. Consolidation and Homework: 
- Retell what you’ve learnt and what you will prepare for this semester.
- Ask students to prepare textbook, notebooks and the things for learning.
- Prepare the next lesson. 
- Greeting the T
- Answer
- Answer
- Listen to the teacher
- Answer the teacher’s questions
- Put the student’s book and workbook on the table.
- Listen to the teacher and look through the books.
- Listen to the teacher
- Listen to the teacher and write down the things which will be prepared at home.
---- @ & ? ----
Preparation date: 13/08/2012
Teaching date: 20/08/2012
Period: 2nd
ORIENTATION: LANGUAGE LEARNING
Objectives: By the end of the lesson:
- Students know how to learn English skills: Reading, Speaking, Listening, Writing 
- Students know how to practice those skills.
Teaching aids: Student’s book, student’s workbook.
Method: Communicative approach.
Procedure:
Teacher’s activities
Students’ activities
I. Stabilization:
- Greeting the class
- Checking the students’ attendance 
II. Check up:
- No checking
III. Warm up: 
- Introduce to students each skill.
IV. Guiding: 
* Introduce to students how to practice reading, speaking, listening, writing, language focus and how to master learning English.
1/ How to learn READING and vocabulary
Read something every day
Children's books, simplified readers (Penguin), newspapers, magazines, Internet sites, novels 
Read what interests you
Remember that you learn better when you are having fun.
Read at the appropriate level
You want to learn new vocabulary, but you also want to understand what you are reading. If you are looking up every word, the reading is too difficult.
Review Who, What, Where, When, Why for each story you read
You can do this for almost any type of reading. Who is it about? What happened? Why did it happen? Where did it take place? When did it take place? This is very useful when you have no comprehension questions to answer. You can write or speak your answers.
Record vocabulary in a personal dictionary 
Keep this notebook separate from other work.
Record vocabulary in alphabetical order. (an English address book works well because it has letters of the alphabet)
Record the part of speech. (sometimes there is more than one)
Write a sample sentence for yourself. (don't use the one from the dictionary)
2/ How to learn SPEAKING and pronunciation
Talk to yourself
Talk about anything and everything. Do it in the privacy of your own home. If you can't do this at first, try reading out loud until you feel comfortable hearing your own voice in English.
Record your own voice
This might feel very uncomfortable, but it will help you find your weak pronunciation points. Listen to yourself a few days later. Which sounds do you have difficulty hearing?
Participate in class
Learn common idioms
Understand the sounds that your language doesn't have
For example, many languages don't have the "r" sound. These sounds require extra practice.
Recognize that teachers are trained to understand you
When you get out into the real world, average people will have a more difficult time understanding you unless you practise speaking slowly and with proper pronunciation.
Practise minimal pairs
Study word and sentence stress
Practice tongue twisters
3/ How to learn LISTENING
Listen to the radio
Don't always have a pen in hand. Sometimes it helps to just listen.
Watch English TV
Children's programming is very useful for ESL learners.
Choose programs that you would enjoy in your own language.
Remember that much of what you hear on TV is slang.
Watch movies
Use Internet listening resources
4/ How to learn WRITING and spelling
Keep a diary/journal
Don't always pay attention to grammar. Free-writing can be very useful. It can show you that writing is fun. Have fun with the language.
Write emails in English
Stay in contact with teachers or other students.
Rewrite your local news in English
This is another exercise that can be done on a daily basis. Remember that regular activities are the best ones.
Learn important spelling rules
Remember, you won't always have a dictionary or a spell-checker handy, especially when you are writing a test. Even native English speakers need to review the spelling rules from time to time.
5/ Improve Your Grammar
Good grammar prevents ambiguity. By contrast, bad grammar confuses your reader, slows their reading, and shows your ignorance, which can lose you respect, influence, and credibility.
Make sure you at least know the parts of speech, such as nouns, verbs, and adjectives. Find fun ways to learn the parts of speech.
Know the difference between the active voice and passive voice. Using the active voice is one of the best ways to give power to your writing.
Also, learn the basics of punctuation, especially when to use a comma.
V. Consolidation and Homework: 
- Retell what you’ve learnt.
- Prepare lesson Reading - Unit 1
- Greeting the T
- Answer
- Listen to the teacher
- Put the student’s book and workbook on the table.
- Listen to the teacher and look through the books.
- Take note
Practice reading all the passages in the textbook
- Listen to the teacher
Practice listening to an English song
- Listen to the teacher
- Listen to the teacher
- Listen to the teacher
Present some grammar points they’ve learnt from English 10
- Take note
---- @ & ? ----
Preparation date: 16/08/2014
Teaching date: ./08/2014
Period: 3rd
UNIT 1: FRIENDSHIP
A. READING
Objectives: By the end of the lesson, Ss will be able to:
- Develop such reading skill as scanning for details, specific ideas, skimming for general information, and guessing meaning in context.
- Use the information they have learnt to discuss the topic.
Teaching aids: Textbook, handouts, pictures concerning to the topic 
Method: Communicative approach.
Procedure:
Teacher’s activities
Students’ activities
I. Stabilization:
- Greeting the class
- Checking the students’ attendance
II. Check up:
- No checking
III. Warm up: Network 
- T repairs a handout with network of the word “a good friend”, sts list some qualities of a good friend
A good friend
- T divides the class into 8 groups and gives each group a handout. T asks Ss to complete the net work. The winner will be the group completing the network in the shortest period of time.
IV. Before you read: Discussing the picture and poem.
- T asks the whole class to look at the picture on page 12 and asks them some questions:
1. What are girls and boys doing in the picture?
2. How do they feel?
3. What does the picture tell you?
- T ask Ss to work in pairs to read the short poem on the page13 and answer the question:
What do you think of the friend in the poem?
- T calls on some Ss to answer the questions. 
- T may give some comments and the suggestions.
Pre- teaching vocabulary
lasting (a) = lifelong
be concerned with sb/ st
constancy /ˈkɒnstənsi/ (n):
constant (a)
rumour /ˈruːmə(r)/ (n): 
gossip /ˈɡɒsɪp/ (n): information talk or stories about other people’s private lives that may be unkind or not true 
incapable of /ɪnˈkeɪpəbl/ (a):
suspicion /səˈspɪʃn/ (n):
suspicious (a)
pursuit /pəˈsjuːt/ (n)
sympathy /ˈsɪmpəθi/ (n): 
sympathetic /ˌsɪmpəˈθetɪk/ (a):
 sorrow /ˈsɒrəʊ/ (n) = sadness
- T asks Ss to make some sentences with above words to check their understanding.
- Some Ss practice reading the vocabulary.
V. While you read:
Setting the scene:
- You are going to read a passage about the qualities of a long lasting friendship. While you reading, do the task in the textbook. 
Task 1 
- T asks the Ss to read the words in the box then fill each blank with one of them individually.
- Ask Ss to read the passage quickly and stop the lines that contain these words to guess their meaning. 
- T goes around to help them when necessary.
- T asks Ss for their answers and tells them to explain their choices.
Task 2
- T asks Ss to read the passage again and decide which of the choices A, B, C or D most adequately sum up the ideas of the whole passage.
- T might also want to give Ss some strategies to find the main idea of the passage.
- T calls on some Ss to give the answer and asks other Ss to say whether they agree or disagree.
Task 3
- Ask Ss to answers the questions in task 3.
- T asks Ss to do the task individually, then discuss their answers with their partner.
- T calls some Ss to write their answers on the board and ask them to explain their choices.
VI. After you read:
- Ask Ss to work in pairs to discuss the question in the text book.
- T goes around to help the Ss when necessary.
- When all pairs have finished, T asks every two pairs to share ideas.
- T calls on some Ss to report their ideas to the class.
Extra exercise: Choose the best answer
1. Most of the undeveloped countries need a lot of ____________ aid.
A. together B. unselfish 
C. mutual D. friend
2. He is too ____________ to lend me his bicycle.
A. selfish	B. enthusiastic 
C. helpful D. pleasant
3. Suddenly she recognized the ____________ of the situation that made her laugh.
A. pessimist B. pleasure	
C. understanding 	D. humour
4. He is a ____________ person because he is always friendly with everyone.
A. helpful	B. good-natured 	
C. honest 	D. quick-witted
5. If you want to get a good result in every work, you should have a ____________. 
A. loyalty	B. sympathy	
C. constancy	D. unselfishness
6. A ____________ friendship is a precious relationship.
A. mutual	B. sincere 	
C. generous	D. successful
7. A good marriage is based on ____________.
A. trust 	B. loyalty 	
C. secret	D. A & B
8. The children seem to ... or your help, Peter,” said Mary.
A. Mary thanked Peter for helping her.	B. Mary told Peter to help her.
C. Mary wanted Peter to help her and said thanks.	D. Mary would like Peter to help her.
38. “If it rains, I will stay at home to read books,” said the boy.
A. The boy said that if it rains he will stay at home to read books.
B. The boy said that if it rained he would stay at home to read books.
C. The boy said that if it had rained he would have stayed at home to read books.
D. The boy said that if it rains I will stay at home to read books.
39. “If I were a millionaire, I could help a lot of poor children,” said the man
A. The man said that if he were a millionaire he could help a lot of poor children. 
B. The man said that if I were a millionaire I could help a lot of poor children. 
C. The man said that if he had been a millionaire he could have helped a lot of poor children. 
D. The man said that if he is a millionaire he can help a lot of poor children. 
40. He didn't hurry, so he missed the train.
A. If he hurried, he wouldn't miss the train. B. If he had hurried, he could have caught the train.
C. If he had hurried, he might catch the train	D. He didn't miss the train if he hurried.	
---- @ & ? ----
Preparation date: /12/2012
Teaching date: /12/2012
Period: 53rd 
SAMPLE TEST 2 (1st term - English 11)
Objectives: By the end of the lesson, T will be able to:
- review Ss’ learning through: writing, reading, pronunciation, vocabulary and grammar.
- help Sts do the test.
Teaching aids: Textbook, handouts, chalks, board 
Method: Communicative approach.
Procedure: Distribute handouts. 
 SỞ GIÁO DỤC ĐÀO TẠO GIA LAI KIỂM TRA HỌC KÌ I - MÔN ANH VĂN
TRƯỜNG THPT LÊ HỒNG PHONG NĂM HỌC: 2012- 2013
Name: ..................................................... Class: 11B ... 
I. Fill in the gap with the correct form of the words in bracket.
1. Each nation has many people who ______ take care of others. (volunteer)
2. We often take part in helping ______ or handicapped children. (advantage)
3. Most married couples in the United States ______ wedding anniversary each year. (celebration)
4. Many social activities are ______ by the Communist Youth Union. (organization)
5. We’re in harsh ______ with several other companies for the contract. (compete)
6. People call the 50th wedding anniversary “the G ______ Anniversary” (gold)
7. Rapid population ______ has caused poverty in this area. (grow)
8. Would you mind ______ for me for a moment? (wait)
9. All the ______ in the debate had an opportunity to speak. (participate) 
10. Air pollution is an ______ serious problem in many developing countries. (increase)
II. Reading comprehension
A. Choose the best answer to complete the following passage. 
Friendship is the cooperative and (1) ______ relationship between two or more people. In this sense, the term (2) ______ a relationship which involves mutual knowledge, esteem, affection, and respect along with a degree of rendering services to friends in times of (3) ______ and crisis. Friend will welcome each other’s company and exhibit loyalty (4) ______ each other, often to the point of altruism. Their tastes will usually be similar, and they will share enjoyable activities. They will also engage in (5) ______ helping behavior, such as the exchange of advice and the sharing of hardship. A friend is someone who may often demonstrate reciprocating and reflective behavior. (6) ______ for some, the practical execution of friendship is little more than the friendship that someone will not harm them.
1. A. supportive	B. supporting	C. supported	D. supportable
2. A. connects	B. connotes	C. shows	D. means
3. A. difficulty	B. problem	C. need	D. complication
4. A. towards	B. with	C. to	D. for
5. A. naturally	B. actually	C. formally	D. mutually
6. A. Despite	B. So	C. Yet	D. And
B. Read the following letter and choose the best answer for each blank.
My most embarrassing experience happened when I had just left university. I have just started teaching in a secondary school in my hometown. One morning, my alarm clock didn’t go off because I forgot to wind it up and the previous evening I went to my friend’s party and I came back home very late. I woke up at seven fifteen and my lesson began at half past seven. It was over seven kilometers from my house to my school. I hurried, shaved, got dressed, jumped on my motorbike and drove to my school. Luckily, there wasn't any traffic jam, so I arrived my school a little bit late. Therefore, I didn’t go to the staff-room, but went straight into my class. When I got there, the students had already been in the classroom waiting for me seriously. I greeted them and started my lesson immediately. After two or three minutes, the students began murmuring to each other and some of them laughed, then all of them laughed loudly. I couldn’t know why so I intended to punish them. Suddenly, I looked down and understood. I had put on one black shoe and one brown shoe! Can you imagine how I felt at that moment and what would you do if you were in my situation?
1. Why did the writer come to school late?
A. He missed the bus.	B. He overslept.
C. He didn’t have an alarm clock. 	D. He was trapped in traffic jam.
2. What did the students do after two or three minutes?
A. They started learning seriously.	B. They kept silent.
C. They told him his problem.	D. They started laughing.
3. He didn’t understand his problem until ______.
A. his students murmured to each other and laughed	B. he went out
C. he looked down	D. his students told him his problem.
4. What does the word murmur mean?
A. say something in a high voice	B. say something in a low voice
C. laugh lightly	D. laugh loudly
5. Which of the following statements is NOT TRUE according to the passage?
A. He didn’t wash his face before leaving home.
B. He started teaching in a secondary school right after he graduated from university.
C. It is the first time he has been in such a situation.
D. Coming to class with one black shoe and one brown shoe is his embarrassing experience.
III. Phonetics & Grammar
Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest. 
1. 	A. game 	B. bridge 	C. against 	D. garage 
2. 	A. excited 	B. kind 	C. nice 	D. quick 
3. 	A. decorate 	B. special 	C. constancy 	D. cloth 
Choose the word which is stressed differently from the rest. 
4. 	A. unselfish 	B. sympathy 	C. quality 	D. principle 
5. 	A. competition 	B. difficulty 	C. representative D. entertainment 
Choose the correct answer. 
6. These workers stopped ______ some coffee because they felt sleepy. 
	A. to have 	B. have 	C. having 	D. had 
7. How many ______ minorities are there in Vietnam? 
	A. national 	B. primary 	C. ethnic 	D. main 
8. If I ______ to her party yesterday, I ______ you there. 
	A. had gone/would meet B. went/would meet C. went/will meet D. had gone/would have met
9. Our house needs ______.
 	A. to paint 	B. to be painting 	C. painted 	D. painting 
10. Last night, I suddenly woke up and heard the next-door couple ______ loudly.
	A. argue	B. argued	C. to argue	 	D. arguing
11. My friend often shows her ______ whenever I have troubles. 
 	A. sympathy 	B. sympathize 	C. sympathetic 	D. sympathetically 
12. My close friend is often concerned ______ all problems that I mention. 
 	A. over 	B. with 	C. above 	D. into 
13. When someone ______ a poem or other piece of writing, they say it aloud after they have learned it. 
 	A. recites 	B. takes part in 	C. speaks 	D. completes 
14. They all denied ______ her. 
 	A. to see 	B. of seeing 	C. having ever seen 	D. ever having seen 
15. The exam is coming so the teachers make their students ______ a lot. 
 	A. study 	B. to study 	C. studying 	D. studied 
16. It is impossible ______ such a difficult thing without any help. 
 	A. to do 	B. do 	C. doing 	D. done 
17. They are whispering to avoid ______ by their friends. 
 	A. being heard 	B. hearing 	C. to be heard 	D. being hearing 
18. My father usually ______ beer after meals but now he ______ tea. 
 	A. drank/was drinking 	B. drinks / is drinking 	C. has drunk / drinks D. drinks / drinks 
19. There’s someone ______ at the door. Can you go and see who it is? 
 	A. knocking	B. knock	C. to knock 	D. knocks 
Find the mistake A, B, C or D. 
20. Everyone are wearing black this year because it’s fashionable. 
 A 	 B 	 C 	 D 
21. We spent a week to prepare for our concert last month. 
 A 	 B 	 C 	 D 
22. Many people go to the pagoda to pray of a happy year for themselves and their family. 
 A 	 B 	 C 	 D 
Choose the best answer to complete each of the following sentences. 
23. I expected ______, but I wasn’t. 
A. to invite to the party	B. to be invited to the party
C. inviting to the party	D. being invited to the party
24. ______, we would have written to him. 
A. If we know his address 	B. If we knew his address 
C. If we had known his address 	D. If we have known his address 
IV. Rewrite the sentences without changing meaning from the root. 
1. The weather was so cold that we couldn’t go out.
® The weather prevented.	
2. “It’s very kind of you to help me last week,” Lan said to Nam 
® Lan thanked .	
3. Because I didn’t listen to my father’s advice, I got myself into trouble. 
® If .	
V. LISTENING
Listen to a talk and do the following tasks.
Task 1: Listen and choose the best answers (1pt)
1. They’ve known each other for ______.
A. 25 years	B. 35 years	C. 45 years	D. 55 years
2. They became friends because they ______.
A. Went to a different school	B. Lived in the same city
C. Went to the same school	D. Lived next door to each other
3. They lost contact with each other in ______.
A. The 1970s	B. the 1917s	C. The 1870s	D. the 1817s
4. They didn’t see each other ______.
A. In the park	B. At lunch time	C. At James’s wedding	D. In the pub
1.	1. A
2.	2. D
3.	3. A
4.	4. C
Task 2: Listen again and fill in the blanks (1pt)
1. We haven’t kept (1) ______ all the time.
2. I didn’t go to James’ wedding but he came to (2) ______.
3. Well, I’ve been living her in Brighton since 99, and these days I see James about (3) ______.
4. We haven’t been doing that for very long but it’s good to get all of us (4) ______.
1.	in touch
2.	mine
3.	once a week
4.	together
KEYS:
Phonetics
1. voluntarily 
2. disadvantaged 
3. celebrate 
4. organized 
5. competition 
6. golden 
7. growth 
8. waiting 
9. participants 
10. increasingly
II. 	Reading
A. 1.A 2.B 3.C 4.A 5.D 6.C
B. 1.B 2.D 3.C 4.B 5.A
III. Phonetics & Grammar
1.B 2.D 3.B 4.A 5.B 6.A 7.C 8.D 9.D 10.D 11.A 12.B 13.A 14.C 15.A 16.A 17.A 18.B 19.A 20.A 21.C 22.C 23.B 24.C
IV. Writing
1. The weather prevented us from going out. 
2. Lan thanked Nam for helping her the week before/ the previous week. 
3. If I had listened to my father’s advice, I wouldn’t have got into trouble.
---- @ & ? ----
	Tổ trưởng kí duyệt
	17/12/2012
	 Hứa Thị Hoài Thanh

Tài liệu đính kèm:

  • docunit_116_giao_an_tron_bo_tieng_anh_11_cb.doc