Ôn tập môn Anh văn 11 - Unit 1, 2

Ôn tập môn Anh văn 11 - Unit 1, 2

PART A: WRITING

I. Rewrite the sentences with the given words

1. What do you fancy doing this evening?

 What do you want .

2. Why don’t we ask him for help?

 I suggest .

3. Helen said she would go to the party with us

 Helen agreed .

4. I met you somewhere, I clearly remember that

 I clearly remember .

5. My mother said I had better go on a vacation

 My mother advised me .

6. It’s not a good idea to travel during rush hour.

 It’s best to avoid .

7. He said that it was true that he didn’t have a license.

 He admitted .

8. The teacher said that we mustn’t use dictionary during the test.

The teacher didn’t allow .

9. I don’t usually drink beer.

 I am not used .

10. John smoked a lot when he was young.

 John used to .

 

doc 14 trang Người đăng ngohau89 Ngày đăng 28/08/2019 Lượt xem 166Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Ôn tập môn Anh văn 11 - Unit 1, 2", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
UNIT 1: FRIENDSHIP
PRONUNCIATION
I. Circle the word whose bold part is pronounced differently from those of the other three.
1.
2.
3.
4.
5.
A. show
A. closets
A. naked
A. about
A. dangerous
B. sugar
B. shows
B. knocked
B. mutual
B. village
C. sea
C. rats
C. walked
C. establish
C. passenger
D. fish
D. weeks
D. talked
D. cut
D. get
II. Circle the word whose stress is on the first syllable.
6.
7.
8.
9.
10.
A. consign
A. neighbor
A. declaim
A. affect
A. forbid
B. accuse
B. decide
B. theory
B. protect
B. forget
C. climate
C. defect
C. decay
C. embrace
C. candy
D. account
D. connect
D. divorce
D. sneaky
D. conceive
VOCABULARY
Choose the best answer that is suitable for each blank or the underlined word or phrase.
11. I haven’t seen you for ____________. How are things?
	A. ages	B. long time
	C. eras	D. long
12. He was a very ___________ man in the village. Nobody liked him.
	A. popular	B. unpopular
	C. honest	D. considerate
13. Your genes ________ your shape, size and so on.
	A. give	B. offer
	C. make	D. determine
14. If you want to buy a new car, you should choose an _________ car to run. It can save money.
	A. economy	B. economic
	C. economical	D. economics
15. They both have brown eyes because the brown gene is ___________.
	A. dominant	B. outstanding
	C. determine	D. deciding
16. We bought that house as an investment.
	A. to live in	B. to invest in this region
	C. to make money	D. to investigate
17. Some wild animals are in danger in this region.	
	A. dangerous	B. likely to cause harm
	C. likely to be extinct	D. predators
18. The Ministry of Foreign Trade has initiated a new plan to protect domestic products.
	A. planned	B. introduced
	C. innovated	D. assessed
19. Joanna looks __________ in her new dress.
	A. nicely	B. nice
	C. like nice	D. such nice
20. The loudspeakers won’t work unless you _________ those cables.
	A. connected	B. connecting
	C. to connect	D. connect
GRAMMAR AND STRUCTURE
Choose the best word or phrase to complete each sentence.
21. Please don’t touch anything before the police _______________.
	A. will come	B. comes
	C. come	D. would come
22. By next month, I ____________ my first novel.
	A. will finish	B. will have finished
	C. have finished	D. finish
23. The doctor examined him and _________ that he ___________ his arm.
	A. found / broke	B. had found / broke
	C. found / had broken	D. would find / broke
24. It is very dangerous. We couldn’t risk __________ him alone.
	A. leave	B. leaving
	C. to leave	D. left
25. She asked me if it would rain that night.
	à She said: “_________ it rain _________?”
	A. Would / that night	B. Will / tonight
	C. Does / tonight	D. Will / that night
26. Nam said to me: “I work for your sister’s company.”
	à Nam told me: “__________ worked for ______________ sister’s company.”
A. he / my	B. him / mine
C. his / me	D. he / mine
27. Oil lamps ________ for years before electricity was discovered.
	A. has used	B. are used
	C. has been used	D. had been used
28. I had the roof ____________ yesterday.
	A. to repair	B. repaired
	C. repairing	D. repair
29. We couldn’t understand the teacher if he _____________ too fast.
	A. has spoken	B. spoke
	C. doesn’t speak	D. didn’t speak
30. He was frightened. He looked as if he ____________ a ghost.
	A. was seeing	B. has seen
	C. has seen	D. saw
READING COMPREHENSION
Read the passage and choose the best answer to each question.
BACK TO SCHOOL
	There goes the alarm again. I guess I should get up, but I am dreading this day. I always hate going back to school after a holidays break. I am not sure why I am anxious to see my friends, I don’t have any overdue school assignments, but I still get that funny feeling in the pit of my stomach. Has something changed? Do all my friends still feel the same way? What clothes should I wear today? Everyone will wear something new. I am sure of that.
	My biggest conflict is in my head. Part of me says, “Be your own person!” Another part of me just wants to fit into the crowd. My mom says that high school is like this, but college will be the opposite. She says I’ll meet many people with different interests, and find groups that I want to be with. I am looking forward to that freedom, but I have one more year of high school and this is my reality right now.
	As much as my friends and I like to think we are above all the peer pressures and social “rules” of our school, we all know we are very much controlled by it. We wear our hair the same way, wear the same brand clothes, and even have to use the same perfume. We basically clone ourselves because we don’t want to be different. Yet, deep down we would like to shout, “Look at me! This is who I am!” Sigh, there goes the alarm again. What should I wear today? I think I will call Clara and see what she is wearing.
31. How does the author describe how her body is reacting to her uneasiness about returning to school?
	A. She has a horrible headache.
	B. Her eyes are burning.
	C. She has a funny feeling in the pit of her stomach.
	D. She has an awful earache.
32. Which of the following is TRUE?
	A. The author is dreading studying for finals.
	B. The author is anxious to see her friends.
	C. The author feels college and high school will be the same.
	D. The author always hates going back to school after a holiday break.
33. Which of the following did the author state would be for sure when she returns to school?
	A. She will meet new and interesting people in high school.
	B. Everyone feels strange now.
	C. Everyone will be wearing something new.
	D. She wants to make sure she is different from everyone else.
34. Which of the following is NOT true?
	A. Most high school students want to be exactly like their peers.
	B. High school students have more freedom than college students do.
	C. The author has one more year of high school.
	D. Most high school students are controlled by peer pressure.
35. The author believes her greatest conflict is in her _______________.
	A. closet
	B. friends
	C. school
	D. head
WRITING
Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that wouldn’t be correct. Then write the correct sentences.
36. The women is talking to Jim is Australian.
	 (A) (B) (C) (D)
37. Why are you so late? – I am waiting here for more than one hour.
 (A) (B) (C) (D)
38. If you want to get more money, you should apply to another job.
 (A) (B) (C) (D)
39. It believes that our lives will be better in the future.
 (A) (B) (C) (D)
40. He told them to obey the traffic law when traveling on the road.
 (A) (B) (C) (D)
ANSWER KEYS
Unit 1: FRIENDSHIP
PRONUNCIATION
1. C
2. B
3. A
4. B
5. D
6. C
7. A
8. B
9. D
10. C
VOCABULARY
11. A 
12. B
13. D
14. C
15. A
16. C
17. C
18. B
19. B
20. D
GRAMMAR AND STRUCTURE
21. C 
22. B
23. C
24. B
25. B
26. A
27. D
28. B
29. B
30. C
READING COMPREHENSION
31. C 
32. D
33. C
34. A
35. D
WRITING
36. B. The woman talking to Jim is Australian.
37. B. Why are you so late? – I have been waiting here for more than one hour.
38. D. If you want to get more money, you should apply for another job.
39. A. It is believed that our lives will be better in the future.	
40. D. He told them to obey the traffic law when traveling in the road.
UNIT 1: FRIENDSHIP
PhÇn I: READING
I. Dùng những từ đã cho điền vào chỗ trống để hoàn thành câu:
acquaintances
mutual
give-and-take
loyal
incapable
selfish
friendship
intimate
emotional
constancy
trust
sympathy
1. I have a lot of ________ at work but I don't have any real friends.
2. Despite differences in background and outlook, their partnership is based on _________ respect, trust and understanding.
3. Our relationship can not last longer because he seems to be very __________. He only thinks about himself.
4. I met her at the school opening in 1990. We have been _________ friends since then.
5. To keep a friendship, you can not always resist on your own way - there has to be some _________.
6. When all her other friends deserted her, Steve remained _________.
7. She is a brilliant mathematician, but as a lecturer, she is totally __________.
8. What do you know about a true _________? And what does it tell you?
9. You can _______ Jack to look after the money. He's completely honest.
10. The ________ of your love for Indian food really amazes me.
11. They really want to send my warm _______ to the people who lost their relatives in the earthquake on December 13th.
12. That song is so ___________. It always brings a tear to my eye.
II. Đọc đoạn văn sau và làm các bài tập theo yêu cầu:
MOBILITY AND FRIENDSHIP
Americans are geographically mobile and learn to develop friendship easily and quickly. Approximately one of every five Amerian families move every year. People relocate because they begin their new jobs, attend distant colleges, get married, have children or simply want to change their lives. Perhaps as consequence of these, people form and end friendships quickly. Students attending two or three universities during their undergraduate and graduate years may change their circles of friends several times.
Relationships based on a common activity may face or end when activity ends. Students might meet in classes and remain friends for the duration of the course and then stop seeing each other after the final examination. The same holds true for neighbors who are the closest of friends until one moves away. In these friendships, shared daily experiences form the foundation for the friendship. Enduring their friendships develop when individuals have similar interests and a common outlook on life. The high rate of mobility in the United States can explain a great deal about transient friendships.
It is easy to be misled (bị hiểu sai) by instant friendship which may appear to be deep and personal but are really superficial (hời hợt). Friendship and friendliness are not synonymous (đồng nghĩa). Friendliness is characterized much of American daily interaction but is not always and indication of friendship. Strangers may share life histories without any intention of pursuing a relationship. Characterizing instant friendship is the appearance of two people becoming close but, in reality, there is no strong bond between them. Brief encounters do not always imply desire for further contact. Many people frequently smile or say, "Have a nice day!" or "See you later," or even extend an invitation as part of a cultural pattern of politeness. Such expressions do not always suggest an offer of continued friendship.
Dựa vào nội dung đoạn văn trên, trả lời câu hỏi sau:
1. Why do Americans form and end friendships quickly? -> . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
2. Why do students in the USA change their circles of friends several times? -> . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
3. What can explain a great deal about tr ...  and taking part in good school clubs. 
I like Viet Hoang simply because whenever I have problems, he is the first person to help. I really expect our true friendship to last through times.
PhÇn IV: PRONUNCIATION
Bài 1: Viết phiên âm cho phụ âm "n" gạch chân trong các từ sau:
1. many
-> . . . . . . . . . .
2. thank
-> . . . . . . . . . .
3. novel
-> . . . . . . . . . .
4. think
-> . . . . . . . . . .
5. news
-> . . . . . . . . . .
6. run
-> . . . . . . . . . .
7. stranger
-> . . . . . . . . . .
8. bank
-> . . . . . . . . . .
9. language
-> . . . . . . . . . .
10. answer
-> . . . . . . . . . .
Bài 2: Chọn một từ mà phụ âm "n" có cách phát âm khác so với các từ còn lại:
1.A. nerve
B. night
C. ink
2.A. single
B. hungry
C. change
3.A. ankle
B. stronger
C. next
4.A. jungle
B. chunk
C. dangerous
5.A. language 
B. danger
C. uncle
UNIT 2	PERSONAL EXPERIENCES
I. Choose the word that has main stress placed differently from the others.
a. appreciate 	b. experience 	c. embarrassing 	d. situation
a. excited 	b. interested	 	c. confident 	d. memorable
a. floppy 	b. embrace 	c. cotton 	d. idol
a. complain 	b. destroy 	c. terrify 	d. imagine
a. carefully 	b. correctly 	c. seriously 	d. personally
Choose the one word or phrase- a, b, c, or d - that best completes the sentences or substitutes for the underlined word or phrase.
What made you more interested ________ learning English?
a. on 	b. in 	c. with 	d. to
He always complained ________ his mother about his work.
a. with 	b. to 	c. at 	d. for
A few people enjoyed the exhibition, but the majority were ________.
a. restrained 	b. admirable 	c. impartial 	d. disappointed
The girl was so ________ that she didn't look at him in the face. 
a. shy 	b. confident 	c. impatient 	d. sneaky
There is a growing tendency among singers to _____ some famous singers.
a. imitate 	b. follow 	c. reflect 	d. pursue
An only child often creates an ________ friend to play with.
a. imagery	b. imaginable 	c. imaginary 	d. imaginative
I felt my face burning with ________.
a. confidence 	b. enthusiasm 	c. pleasure 	d. embarrassment
I believe that everyone has had ________ experiences in their life.
a. memorable 	b. observable 	c. acceptable	d. reflexible
He rose from his chair and ________ her warmly.
a. protected 	b. replaced 	c. embraced 	d. appreciated
She showed her ________ by asking lots of trivial questions.
a. experience 	b. experienced 	c. inexperienced 	d. inexperience
III. Choose the word or phrase - a, b, c, or d - that best fits the blank space in each sentence. 
Not a word ________ since the exam started.
a. she wrote 	b. she had written 	c. had she written	d. she has written
Among the many valuable paintings in the gallery ________ a self-portrait by Picasso.
a. is 	b. are	c. be	d. were
My father isn't interested in tennis and ________.
a. my brothers don't either 	b. so aren't my brothers
c. neither do my brothers 	d. neither are my brothers
'Did you enjoy the picnic?' 'I was okay, but I'd rather ________ to a movie.'
a. go 	b. be going 	c. have gone 	d. went
Since ________ to a warmer and less humid climate, I've had no trouble with my asthma. 
a. upon moving 	b. moving 	c. I move	d. I moving
He looked forward to ________ his first pay packet.
a. be receiving 	b. have received 	c. receiving 	d. receive
I'm sorry you've missed the train, it ________ five minutes ago.
a. had left 	b. left 	c. has left 	d. has been left
________ you at the station if you'd told me you were coming today.
a. I'd meet 	b. I was met 	c. I met 	d. I'd have met
It was ________ that everyone answered it correctly.
a. so a simple question 	b. such a simple question c. too simple question d. a more simple question
The university ____ by private funds as well as by tuition income and grants.
a. is supported 	b. supports 	c. is supporting 	d. has supported
Choose the underlined word or phrase -A, B, C, or D- that needs correcting.
Computers have made access to information instantly available just by push a few buttons.
 A B C D
We have heard so many news about recent developments in computer technology.
 A B C D
Fifteen hundred dollars a year were the per capita income in the United States in 1950
A B C D
In science, the results of an experiment are not generally accepted until they 
 A B 
 had been duplicated in other laboratories.
 C D 
It is extremely important for an engineer to know to use a computer.
Choose the word or phrase a, b, c, or d that best fits the blanks in the following passage.
During the (31) ________ years, many young people can at times be difficult to talk to. They often seem to dislike being questioned. They may seem (32) _______ to talk about their work at school. This is a normal (33) _______ of this age. Though it can be very hard for parents to understand, it is part of becoming (34) ________ of teenagers trying to be adult while they are still growing up. Young people are usually unwilling to talk if they believe, that questions are trying to (35) ________ up on them
Parents should do their (36) _______ to talk to their son and daughter about school, work and future plans but should not (37) ________ them to talk if they don't want to. Parents should also watch for danger signs. Some young people in trying to be adult may (38) ________ with sex, drugs, alcohol or smoking. Parents need to watch for any signs of (39) ________ behavior which may be connected with these and help if (40) ________.
a. early 	b. teenage 	c. childhood 	d. recent
a. unworried 	b. unrestrained 	c. unexpected 	d. unwilling
a. development. 	b. appearance 	c. circumstance 	d. achievement
a. free 	b. confident 	c. dependent 	d. independent
a. catch 	b. check 	c. keep 	d. make 
a. well 	b. good 	c. better 	d. best
a. push 	b. allow 	c. put 	d. expect
a. experiment 	b. approach 	c. experience 	d. attach
a. unacceptable 	b. unusual 	c. normal 	d. exemplary
a. proper 	b. appropriate 	c. important 	d. necessary
Read the passage carefully, then choose the correct answers. 
Last year I went to Nepal for three months to work in a hospital. I think it's important to see as much of a country as you can, but it is difficult to travel around Nepal. The hospital let me have a few days’ holiday, so I decided to go into the jungle and I asked a Nepalese guide, Kamal Rai, to go with me.
We started preparing for the trip at six in the morning, and left camp with two elephants carrying our equipment. It was hot but Kamal made me wear shoes and trousers to protect me from snakes. In the jungle there was a lot of wildlife, but we were trying to find big cats, especially tigers. We climbed onto the elephants' backs to get better view, but it is unusual to find tigers in the afternoon because they sleep in the heat of the day.
Then, in the distance, we saw a tiger, and Kamal told me to be very quiet. We crept nearer and found a dead deer, still bleeding. This was the tiger's lunch! Suddenly I started to feel very frightened.
We heard the tiger a second before we saw it. It jumped out like a flash of lightning, five hundred kilos plus and four meters long. I looked into its eyes and face, and saw right down the animal's throat. It grabbed Kamal's leg between its teeth, but I managed to pull Kamal away. One of our elephants ran at the tiger and made it go back into the grass, so we quickly escaped to let the tiger eat its lunch. That night it was impossible to sleep!
The writer went to Nepal ________.
a. for holiday 	b. for treatment 	c. for business	d. on tour
When having a few days off, he decided to go into ________.
a. the remote villages 	b. the mountains c. the seaside 	d. the tropical forest
It's difficult to find tigers in the afternoon because ________.
a. they usually sleep at this time of day 	c. the elephants' back wasn't high enough to get view
b. tigers hardly hunt in the heat of the day	d. it's so hot at this time
The writer started to feel frightened when ________.
a. he saw a tiger 	b. he saw the tiger's lunch c. he crept nearer 	d. he found a deer
The tiger ________.
a. was like a flash of light 	b. saw them a second before they saw it
c. jumped out very fast 	 	d. jumped out of the grass at about four meters.
Which of the followings is not true according to the passage?
a. Tigers are members of the cat family.
b. The writer was made to wear shoes and trousers to protect him from the heat of the day.
c. Kamal narrowly escaped being killed.
d. It was such a terrible experience that the writer couldn't sleep that night.
VII. Choose the answer -a, b, c, or d- that is nearest in meaning to the sentence printed before.
The plane had scarcely taken off when it crashed.
a. The plane took off and soon afterwards it crashed. 	c. When the plane was taking off, it crashed.
b. When the plane crashed, it hadn't taken off yet	d. The plane hardly crashed after it took off.
Never has any one spoken to me like that!
a. I never speak that way. 	c. Everyone speaks to me that way.
b. No one speaks to me that way. 	d. Some people always speak to me that way.
It's a long time since I saw a movie.
a. I spent a long time looking for a movie to see 	c. I haven't seen movie for a long time.
b. I saw a movie that took very long time.	d. I have seen some movies so far.
He now goes to work on his bicycle instead of by car.
a. He still goes to work by car but more often on his bicycle.
b. He has stopped driving to work and goes by bicycle.
c. He has never gone to work in his car but always on his bicycle.
d. Since he bought the car, he has never used the bicycle to go to work.
I find myself at a loss to understand Harold's behavior. 
a. I lost contact with Harold, so I couldn't understand him well.
b. I have to lose a lot to understand Harold's behavior.
c. I completely understand Harold's behavior.
d. I find Harold's behavior quite incomprehensible.
Choose one option that best fits each of the following sentences.
The cyclist ________ he crossed the main street.
a. looked with caution after 	b. had looked cautiously before
c. was looked cautious when 	d. has looked cautiously while
Nowhere in the northern section of the United States ________ for growing citrus crops.
a. the climate is suitable 	b. where the climate is suitable
c. is the climate suitable	d. is there suitability of the climate
________ is a belief generally held by people who live in colder climates.
a. That weather affects a person's mood 	c. A person’s mood is affected by weather
c. Although a person's mood is, affected by weather	d. Weather affects a person's mood
________ he began to make friends more easily.
a. Having entered his new school, it was found that 	c. When he had been entering the new school.
b. Upon entering into the new school	d. After entering the new school
------------------------------------------óùó----------------------------------------------

Tài liệu đính kèm:

  • docUnit_1_Friendship.doc