Đề thi thử đại học năm 2010 môn Tiếng Anh 11 - Trường THPT Việt Yên số 2

Đề thi thử đại học năm 2010 môn Tiếng Anh 11 - Trường THPT Việt Yên số 2

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest:

1. a- school b- skill c- can d- child

2. a- text b- best c- cancel d. center

3. a- played b- admired c- liked d- called

4. a- glasses b- tomatoes c- differences d- languages

5. a- stones b- learns c- phones d- tense

II. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of

the following questions.

6. This hotel has got a very------------------------kitchen.

 A. spacious B. space C. spaceship D. spacing

7. September 2nd 1945 was the date---------------------------President Ho Chi Minh declared the Independence of Vietnam.

 A. where B. who C. when D. which

8. - A: ____________ ? - B: It’s five thousand dong.

A. How long is it B. How much is it C. How far is it D. How high is it

9 It was Mary ____________ to help us.

A. who comes B. it comes C. that came D. which comes

10 The flight _____________________ was fully booked.

A. which I want to travel on B. I want to travel on

C. that travels on D. A & B

11 Because of the _________ of human beings, many animals have become extinct.

A. pollution B. protection C. interference D. environment

 

doc 7 trang Người đăng ngohau89 Ngày đăng 26/08/2019 Lượt xem 143Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi thử đại học năm 2010 môn Tiếng Anh 11 - Trường THPT Việt Yên số 2", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Sở GD-ĐT Bắc Giang ®Ò thi thö ®¹i häc n¨m 2010 
Trường THPT Việt Yên số 2 ( Thêi gian : 90 phót ) 
Name : .
Class :11 
I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest:
1. a- school	b- skill	c- can	 d- child
2. a- text	b- best	c- cancel	 d. center	
3. a- played	 b- admired c- liked d- called
4. a- glasses	 b- tomatoes	c- differences	 d- languages
5. a- stones	 b- learns	c- phones	 d- tense
II. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of
the following questions.
6. This hotel has got a very------------------------kitchen.
 A. spacious B. space	 C. spaceship D. spacing
7. September 2nd 1945 was the date---------------------------President Ho Chi Minh declared the Independence of Vietnam.
 A. where B. who	 C. when D. which
8. - A: ____________ ? - B: It’s five thousand dong. 
A. How long is it	B. How much is it	 C. How far is it	 D. How high is it
9 It was Mary ____________ to help us.
A. who comes	 B. it comes C. that came	 D. which comes
10 The flight _____________________ was fully booked.
A. which I want to travel on	B. I want to travel on
C. that travels on 	D. A & B
11 Because of the _________ of human beings, many animals have become extinct.
A. pollution	 B. protection	 C. interference	 D. environment
12 Do you know the environmentalist __________________ ?
A. with that I used to work	B. with who I used to work
C. with whom I used to work	 D. I used to work with whom.
13. Neither the teacher nor his students ------------------- pleased with the performance of the team last night.
A. was B. were C. has been D. had been
14.Thomas Eakins studied not only painting ______ anatomy when he was training to become an artist.
A. moreover B. but also 	 C. as well D. and
15 Lisa’s been able to play the flute since she was six, ____?
A. can’t she B. isn’t she C. wasn’t he D. hasn’t she
16. by the time we got to the theater, the movie--------------, so we missed the first five minutes.
A. started	 B. were starting	 C. had started D. starts
17. When I came, they ---------------------chess.
A. are playing	B. was playing	C. were playing	D. has played
18. It’s nice I am now in London again. This is the second time I 	there.
A. will be B. would be C. was	 D. have been
19.A: What’s your hobby, Hoa?
 B: “.”
A. Well, I like collecting stamps	B. Oh, with computers
C. Well, I want stamps	D. Oh, on the phone,
20.Linda: “ Excuse me! Where’s the post office?”
Maria: “.”
A. It’s over there	B. I’m afraid not	C. Don’t worry	D. Yes, I think so.
21- This is Mrs. Green, _________ son is my student
A- who	B- whose	C- that	D- they
22- The women . . . . . . . . . . outside are our colleagues.
A- are standing 	B- stand	C- who standing	D- standing
23. Football, rugby and baseball are the most popular ------------------------- sports in Britain.
A. watcher	B. looker	C. amateur	D. spectator
24. I’d like to------------------speak Japanese.
A. be able to	B. can	C. may	D. could
25. scientists will be working on the moon.
A. It is believed that	B. people are believed that
C. scientists are believed	D. both A&C are correct.
26. The opposite of “courteous” is “ _____________’.
A. polite	B. large	C. rude	 D. helpful
27.The Messenger Call Service helps you to notify the recipient of the time and place to receive the call.
A. receiver B. fax C. call D. telephone
28. Many rare ____ of animals are in danger of extinction.
A. species B. classes	 C. beings D. pairs
29. I like Paris ,_________.
A. where my sister is living B. in which my sister is living
C. which my sister is living in D. All are correct
30. Their house,------------------------was destroyed in the storm, is now being rebuilt.
 A. whom	B. whose	C. which D. that
31. If I ----------------- that you were in hospital, I would have visited you.
A. know	B. knew	C. would know	D. had known.
32. There aren’t many exercises left undone,?
A. are they	B. aren’t they	C.are there	D. aren’t there
33 Any stamps that were common I _____ to my friends.
A.gave up 	B.gave back 	C. gave away 	D.gave out
34. The girl-----------------with Ann is very beautiful.
A. worked	B. working	C. work	D. be worked
35.He is the most suitable man----------------.
A. marries	B. that marries	C. to marry	D. marrying.
III. Reading: Read the passage and choose the best answer
Passage 1: 
An increasing number of people are now going on holiday to Egypt. Last year, for example, about one and a half million (36) _____ visited Egypt. The (37) _____ of Egypt is about fifty million and the (38) _____ is El Qahira (Cairo), a busy city of just under nine million people. Although the (39) _____ is hot and dry and most of the country is desert, the average (40) _____ from October to March is not too high. The most (41) _____ sights are pyramids at Giza. However, it is also pleasant to (42) _____ Alexandria, Port Said and several other places and do as much (43)_____ as possible in the time available. A (44) _____ to Luxor is an unforgettable experience, and there are frequent (45) _____ there from Cairo.
36 A. explorers	B. voyagers	C. tourists	D. passengers
37 A. people	B. town	C. nation	D.. population
38 A. principal	B. head	C. state	D.. capital
39 A. temperature 	B. climate	C. condition	D.. position
40 A. weather	B. measure	C. climate	D.. temperature
41 A. famous	B. known	C. visited	D.. asked
42 A. search	B. require	C. examine	D.. visit
43 A. viewing	B seeing	C. sightseeing	D.. looking
44 A. picnic	B. trip	C. guide	D.. entertainment
45 A. flights	B. travels	C. journeys	D.. trips 
Passage 2: The Asian Games owes its origins to small Asian multi-sport competitions. The Far Eastern Championship Games were created to show unity and cooperation among three nations: Japan, the Philippines and China. The first games were held in Manila, the Philippines in 1931. Other Asian nations participated after it was organized.
After World War II, a number of Asian countries became independent. Many of the new independent Asian countries wanted to use a new type of competition where Asian dominance should not be shown by violence and should be strengthened by mutual understanding. In August 1948, during the 14th Olympic Game in London, India representative Guru Dutt Sondhi proposed to sports leaders of the Asian teams the idea of having discussions about holding the Asian Games. They agreed to form the Asian Athletic Federation. A preparatory was set up to draft the charter for the Asian amateur athletic federation. In February, 1949, the Asian athletic federation was formed and used the name Asian Games Federation. It was formed and used the name Asian Games Federation. It was decided to hold the first Asian Games in 1951 in New Delhi the capital of India. They added that the Asian Games would be regularly held once every four years.
46) The text is about ____.
	A. the origin of the Asian Games	B. the Far Eastern Championship Games
	C. the Games in Manila	D. the relationship of Japan, the Philippines, and China
47) The Far Eastern Championship Games ____.
	A. were held in Manila after World War II	B. were held in Japan
	C. were attended by all countries in Asia	D. had the participation of only three nations
48) The 14th Olympic Games took place ____.
	A. in 1913	B. in August 1948	C. before the World War II	 D. In February 1949
49) The Asian Games ____.	
A. were suggested establishing by a Londoner B. were first held in China
C. were first held in India D. were held in the same year of the 14th Olympic Games
50) The Asian Games were first held in ____.	
A. 1931 	 B. 1941	C. 1948	 D. 1951
Passage 3: 
Who are the best drivers? Which drivers are the safest on the roads? According to a recent survey, young and inexperienced drivers are the most likely to have an accident. Older drivers are more careful. Young men have the worst accident records of all. They often choose faster cars with bigger engines. One of the most interesting facts in the survey is that passengers have an effect on the driver. When young male drivers have their friends in the car, their driving becomes worse. When their wife or girlfriend is in the car, however, their driving is better. But opposite is true for women. Their driving is more dangerous when their husband or boyfriend is in the car. 
 51. Who have an effect on the driver? 
	A. Journalists 	B. Children 	C. Passengers 	D. Policemen 
 52. According to the survey, who are the most likely to have an accident? 
	A. Young and old drivers. 	B. Young and inexperienced drivers. 
	C. Old and inexperienced drivers. 	D. Young and experienced drivers. 
 53. When young male drivers have their wife or girlfriend in the car, they drive.................. 
	A. better 	B. more slowly 	C. faster 	D. worse 
 54. The word "opposite" in the second last sentence is closest in meaning to _____. 
	A. contrary 	B. similar 	C. important 	D. different 
 55. Young men often choose.................................... 
	A. expensive cars. 	B. slow cars with big engines. 
	C. fast cars with big engines. 	D. fast cars with small engines. 
Passage 4:
My husband and I had a problem ... (56) ........ our holiday last year. I wanted to have a lazy seaside holiday ... (57) ........ . I was tired and needed to relax. I love lying in the ... (58) ........ , drinking iced beer and reading a good book. But Robert ... (59) ........ busy, cultural holidays. He likes ... (60) ........ museums and art galleries. He ... (61) ........ sunbathing because he always goes red, not brown.
	The travel agency ... (62) ........ to help us and suggested Greece. I said I would like to sail to a quiet island, but of course Robert said he would like to stay ... (63) ........ Athens. It was easy to decide ... (64) ........ to do. We flew to Athens together, Robert stayed ... (65) ........ and I travelled to the island of Kos! 
 56. 	A. to 	B. about 	C. with 	D. on 
 57. 	A. although 	B. because 	C. and 	D. but 
 58. 	A. moon 	B. waterfall 	C. lake 	D. sun 
 59. 	A. likes 	B. takes 	C. has 	D. dislikes 
 60. 	A. seeking 	B. collecting 	C. travelling 	D. visiting 
 61. 	A. has 	B. likes 	C. takes 	D. hates 
 62. 	A. wanted 	B. had 	C. took 	D. asked 
 63. 	 A. in 	B. from 	C. at 	D. on 
 64. 	A. what 	B. when 	C. where 	D. how 
 65. 	A. there 	B. abroad 	C. ashore 	D. broad 
IV. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.
66. Neil Armstrong was the first person setting foot on the moon
	 A	 B	 C	 D
67. She neither does the cooking nor do the washing-up.
	 A B	 C	D
68. It was his character that was made him popular with all the schoolmates.
	A	 B	 C	D
69. these brown shoes look nice, aren’t they?
 A	 B C	D
70. It is thought that multiple choice tests is easier to do.
	 A	 B C D
71. She married a man which she met on a bus.
	 A	 B	 C	 D
72. The boy who injured in the accident was taken to the hospital. 
 A B C D
73. I've been played the guitar for 7 years.
 A B C D
74. Lan classified her books in different categories.
 A B C D
75. Collect stamps is my brother's hobby.
 A B C D
V.Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.
76. Quang, is very good at drawing. His father is a famous painter.
A. Quang Whose father is a famous painter is very good at drawing.
B. Quang, Whose father is a famous painter is very good at drawing.
C. Quang’s father, who is a famous painter, is very good at drawing.
D. Quang, Whose father is a famous painter , is very good at drawing.
77. On Sunday morning, sometimes I go to school, sometimes I stay at home. 
A. On Sunday morning, I neither go to school, or stay at home	
B. On Sunday morning, I either go to school, nor stay at home	
C. On Sunday morning, I either go to school, or stay at home	
D. On Sunday morning, I neither go to school, nor stay at home
78. Colombus sailed to America in 1492, not 1942.
A. It was in 1492 that Colombus sailed to America.
B. It was in 1492, not 1942 that Colombus sailed to America.
C. It was Colombus who sailed to America in 1492.
D. It was Colombus who sailed to America in 1492, not 1942.
79. It was reported that the team had been disqualified from the game.
A. Someone reported that the team had been disqualified from the game.
B. The team was reported to have been disqualified from the game.
C. The team was reported that they had been disqualified from the game.
D. Both A&B are correct.
80.Your carelessness caused the accident.
a. It is the accident that your carelessness caused.	
b. It was the accident that your carelessness caused.
c. It is your carelessness that caused the accident.	
d. It was your carelessness that caused the accident.
ĐÁP ÁN
Câu
ĐA
Câu
ĐA
Câu
ĐA
Câu
ĐA
1
D
21
B
41
A
61
D
2
C
22
D
42
D
62
A
3
C
23
D
43
C
63
A
4
B
24
A
44
B
64
A
5
C
25
A
45
D
65
A
6
A
26
C
46
A
66
C
7
C
27
A
47
D
67
D
8
B
28
A
48
B
68
B
9
C
29
D
49
C
69
D
10
D
30
C
50
D
70
B
11
C
31
D
51
C
71
B
12
C
32
A
52
B
72
A
13
B
33
C
53
A
73
B
14
B
34
B
54
A
74
C
15
D
35
C
55
C
75
A
16
C
36
C
56
D
76
D
17
C
37
D
57
B
77
C
18
D
38
D
58
D
78
A
19
A
39
B
59
A
79
D
20
A
40
D
60
D
80
D

Tài liệu đính kèm:

  • docthi thu dai hoc 2010cuc hay(1).doc